FCK lekte med Vålerenga

Ståle slo Martin 5-1 på La Manga.

KNUST: Martin Andresens Vålerenga ble knust av FC København. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
 


Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
KNUST: Martin Andresens Vålerenga ble knust av FC København. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FC København er regnet som Nordens beste lag og viste hvorfor da de feide Vålerenga av banen med 5-1 i La Manga torsdag. Anført av en strålende Zdenek Pospech, en hissig angrepsrekke og flott klikk-klakk-fotball, kjørte FCK over Oslos stolthet fra start til slutt på Copa del Sols første dag. — Vi burde nok møtt en motstander vi har ballen mindre mot med tanke på at vi skal møte Chelsea snart. Jeg tviler på at vi får ha ballen så mye da, sa Solbakken til NTB etter kampen. 11 minutter var gått da Pospech sendte København i føringen første gang. Høyrebacken spilte vegg med Christian Bolaños og satte ballen i buret bak Lars Hirschfeld fra skrå vinkel. Herjet Ståle Solbakkens disipler fortsatte å herje med Vålerenga utover i omgangen, men en tabbe førte til at nordmennene scoret først. Mikael Antonsson headet en corner på eget mål, keeper Johan Wiland måtte ut i fullstrekk, og Morten Berre satte returen enkelt i mål. Det tok imidlertid ikke lang tid før danskene svarte. I det 43. spilleminutt gled en corner gjennom VIF-feltet og traff César Santin, som knapt trengte å bruke en kalori på å dytte ballen videre til ny ledelse. — Husk på at vi har dårlig tid, det har ikke Vålerenga. Så vi bør være såpass mye bedre. Men de trenger nok iallfall en spiss, sa Solbakken om den norske motstanden. Etter pause dyttet han inn lynvingen Jesper Grønkjær. Det betalte seg umiddelbart. Den tidligere Chelsea-proffen kom stormende fram etter at Dame N?Doye hadde herjet med VIF-back Amin Nouri og satte kula enkelt inn til 3-1 etter 48 minutter. —Ingenting stemte — Vi merker at vi møter et lag som er midt i sesongen. Det var ikke mye som stemte for oss i dag. Men vi må ikke grave oss ned. Vi får ta med oss det vi kan og jobbe bedre i neste kamp, sa Nouri. Og hodebryet stoppet ikke der for Vålerenga-trener Martin Andresen. Etter drøye timen stormet Pospech framover på ny, og forsvaret hang ikke med. Det gjorde derimot Santin, som igjen fikk en enkel oppgave med å sette ballen i nota. Fire minutter før slutt fikk Københavns 16-årige stortalent Kenneth Zohore vist seg fram. Han klinket inn et frispark fra 20 meter via Vålerengas mur, og ydmykelsen var total for Norges nest beste lag. Vålerengas nyervervelse Sidoine Ousso fikk én omgang mot FCK, men verken han eller noen av angrepskollegene klarte å true danskenes ledelse. 5-1 sto seg kampen ut, og FCK går til kvartfinale i Copa del Sol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer