MOT GULL: FC København-trener Ståle Solbakken er i ferd til å styre laget til seriegull. Seieren mot erkerivalen Brøndby betyr at det er ni poeng ned til toer OB.Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix
MOT GULL: FC København-trener Ståle Solbakken er i ferd til å styre laget til seriegull. Seieren mot erkerivalen Brøndby betyr at det er ni poeng ned til toer OB.Foto: Jens Nørgaard Larsen / ScanpixVis mer

FCK med gullet i lomma etter seier mot erkerivalen

Solbakkens menn slo Brøndby borte.

|||

Ståle Solbakkens FC København holder stø kurs mot seriegull. Søndag ble erkerivalen Brøndby slått 2-0 på bortebane.

Med tre serierunder igjen å spille økte FCK dermed til ni poengs forsprang på OB, som riktig nok har en kamp mindre spilt. OB må slå Sønderjyske på bortebane mandag for å holde liv i spenningen.

Brøndby hadde ballen mye i søndagens storkamp, men Solbakkens menn viste stor effektivitet og hentet med seg poengene hjem. Mathias Zanka Jørgensen scoret ledermålet i det 40. minutt da gjestene gjenvant ballen etter et hjørnespark.

Brøndby presset for utligning i annen omgang, men Dame NDoye nikket inn kampens siste mål på innlegg fra Jesper Grønkjær.

Dermed tok FC København et langt steg mot nytt seriegull, mens Brøndbys håp om bronse svinner. Det er fire poeng fram til AaB på tredjeplass.

Kjetil Wæhler (spilte hele kampen) og Daniel Fredheim Holm (ti minutter som innbytter) bidro til 3-2-seier for AaB mot Midtjylland.

(NTB)