Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dansk cup:

FCK møter erkerivalen Brøndby i cupfinalen

Christian Nørgaards scoring på overtid ga Brøndby 2-1-seier over Midtjylland og sendte laget til cupfinale mot erkerivalen FC København.

MØTER ERKERIVALEN: FC København møter erkerivalen Brøndby i den danske cupfinalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MØTER ERKERIVALEN: FC København møter erkerivalen Brøndby i den danske cupfinalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ståle Solbakkens lag kvitterte ut sin finalebillett allerede forrige uke og kunne rolig vente på å få vite sin motstander.

Hjemme i Herning tok Midtjylland ledelsen etter en snau halvtime da Jakob Poulsen scoret på straffespark. Han fikk sjansen etter at Rodolph Austin unødvendig holdt Paul Onuachu i armen ved et hjørnespark.

Teemu Pukki utlignet for Brøndby bare fem minutter senere. Finnen brukte muskler i en duell og skrudde ballen i mål ved lengste stolpe.

Begge lag skapte store sjanser til å ta ledelsen, men flere mål lot vente på seg. Det gikk mot ekstraomganger, men to minutter på overtid var Nørgaard frampå.

Han fikk to sjanser til å avslutte, og annen gang sendte han ballen i mål via stolpen.

Dramatikken var ikke over med det. Midtjylland fikk en kjempesjanse til å utligne, og Brøndby-keeper Frederik Rønnow måtte vise klasse for å avverge.

Rett før sluttsignalet pådro Brøndby-spiller Lebogang Phiri seg rødt kort. Det betyr at han ikke får spille finalen.

Cupfinalen i Parken spilles torsdag 25. mai.

(NTB)