Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FCK møter United, Celtic og Benfica

Chelsea møter Barca igjen. Champions League-gruppene er klare

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Champions League-gruppene trekkes i Monaco i kveld. Og som alltid er det duket for store fotballkvelder utover høsten.

Spesielt spennende med norske øyne blir det å følge Ståle Solbakken og hans FC København, der Brede Hangeland og André Bergdølmo spiller.

De møter et annet norsk håp: Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United i tillegg til skotske Celtic og portugisiske Benfica i gruppe F.

– Benfica og Celtic kan vi slå på en god dag. Mot disse lagene er vi jevnbyrdige. Manchester United er litt «farout», sier Ståle Solbakken til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Utmerket gruppe

FCK-spiller Michael Silberbauer, som scoret 1-0-målet mot Ajax i går, var studiogjest hos dansk TV 3 under trekningen. Han var brukbart fornøyd.

- Når det nå ikke kunne bli gruppe C, var det en utmerket gruppe vi havnet i. Selvfølgelig er vi ikke favoritter, men jeg mener vi har en fornuftig sjanse mot noen av lagene, sier han.

Og det kunne vært mye verre. Da seedingsgruppe 4 - som blant annet inneholdt FC København skulle fordeles - var det fortsatt en ledig plass i gruppe A, sammen med Barcelona, Chelsea og Werder Bremen.

BUNNSEEDET: Ståle Solbakken og hans FCK feirer 2-0 borte mot Ajax i går kveld. I gruppespiller møter de Manchester United, Celtic og Benfica. Foto: Reuters/Scanpix
BUNNSEEDET: Ståle Solbakken og hans FCK feirer 2-0 borte mot Ajax i går kveld. I gruppespiller møter de Manchester United, Celtic og Benfica. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Den plassen gikk i stedet til et annet førstegangslag - Levski Sofia fra Bulgaria.

Sollied mot Roma og Valencia

Trond Sollied og hans greske klubb Olympiakos er også klar for det beste fotballselskapet i år igjen. De møter Valencia, Roma og ukrainske Shakhtar Donetsk i gruppe D.

John Carews Lyon møter Real Madrid, rumenske Steaua Bucuresti og ukrainske Dinamo Kiev i gruppe E.

John Arne Riises Liverpool - også et favorittlag for mange norske fotballfans - møter PSV Eindhoven, Bordeaux og Galatasaray i gruppe C.

Chelsea mot Barca igjen

Ser vi bort fra norske interesser, er det likevel liten tvil om at det virkelige stormøtet i gruppespillet blir Chelsea mot Barcelona i gruppe A.

For tredje år på rad møtes Mourinhos menn og sist sesongs Champions League-vinner. I mars ble Chelsea slått ut av Barcelona i åttedelsfinalen.

image: FCK møter United, Celtic og Benfica

Chelsea var til Jose Mourinhos fortvilelse i andre seedingsgruppe på grunn av manglende resultater i Europa, og ble derfor trukket mot topplagene.

Mourinho var opprørt over at laget hans, som vant Premier League sist sesong, var dårligere rangert enn Liverpool, Manchester United og Arsenal.

Han ble sikkert ikke blidere av å se at han havnet i gruppe med Barcelona i tillegg til Werder Bremen og Levski Sofia.

Inter mot Bayern

Inter Milan møter Bayern München, som også var andreseedet. Sporting Lisboa og Spartak Moskva er også med i gruppe B.

Arsenal møter Porto, CSKA Moskva og Hamburg i gruppe G.

AC Milan skal møte franske Lille, greske AEK og belgiske Anderlecht i gruppe H.

• Si din mening: Er du fornøyd med trekningen for ditt lag? Ser du noen potensielle overraskelser i hvem som vil kvalifisere seg til cupspillet?