Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FCK-sjef dømt for vold

Sparket og ødela kamera etter hemmelig Johnsen-møte. Nå må han betale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): FCK-sjef Niels-Christian Holmstrøm var i mai i fjor på Norgesbesøk for å prøve å kapre Frode Johnsen, et besøk som ikke gikk upåaktet hen, verken i norske eller danske aviser. For møtet var av den ureglementerte sorten.

På dette tidspunktet hadde ikke Johnsen lov til å forhandle med andre klubber, fordi han fremdeles var i RBK med mer enn seks måneder igjen av kontrakten.

Ville ikke svare

Og da Bergens Tidendes fotograf og journalist plutselig sto ved kafébordet, fikk dansken et forklaringsproblem. Han nøyde seg med å avfeie alle spørsmål, og gjorde det klart at han ikke ville stille opp til bilde. Journalistene ble deretter bedt om å forlate restauranten.

Men utenfor ventet de to til måltidet var over. Da fotografen knipset bilder utenfor restauranten kokte det over for dansken, som gikk til voldsomt angrep på fotografen, og krevde å få bildene utlevert.

Holmstrøm prøvde å klore til seg kameraet, og ifølge dommen fra Bergen tingrett forsøkte den barske 59-åringen seg på et ballespark, som ble parert, før han tilslutt fikk tak i kameraet.

Må betale

Deretter stakk dansken av fra åstedet mens politiet var på vei. Nå er han dømt til å betale en bot på 8000 kroner, omkostninger på 6000 kroner, pluss reparasjonen på kameraet på litt over tre tusen kroner.

BØTELAGT: FC København-direktør Niels-Christian Holmstrøm sparket og ødela kamera. Nå må han betale. Foto: Scanpix
BØTELAGT: FC København-direktør Niels-Christian Holmstrøm sparket og ødela kamera. Nå må han betale. Foto: Scanpix Vis mer

Ikke like greit å være dansk i Norge. Ikke fikk han Johnsen heller.