FCK-spillerne slet med å puste på Fornebu

- Det er ikke lett å spille her.

PUSTEBESVÆR: FCKs Cesar Santin og resten av laget takket tilreisende dansker etter 0-0-kampen mellom Stabæk og FC København. Men Telenor Arena tok pusten fra FCK-spillerne, som nesten ikke orket ta overganger i andreomgang.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
PUSTEBESVÆR: FCKs Cesar Santin og resten av laget takket tilreisende dansker etter 0-0-kampen mellom Stabæk og FC København. Men Telenor Arena tok pusten fra FCK-spillerne, som nesten ikke orket ta overganger i andreomgang. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

FORNEBU (Dagbladet.no): Stabæk - FC København 0-0, 1-3 sammenlagt.

Telenor Fornebu Arena, eller på dansk: «gymnastiksalen», ble diskutert til det kjedsommelige før returoppgjøret mellom Stabæk og FC København. Og til tross for et rimelig udiskutabelt FCK-avansement var det tema også etter kampen.

Underlaget, lufta og hele Fornebu-pakka gjorde at Ståle Solbakken var kjempefornøyd tross 0-0 og lite offensivt å vise til etter kampen.

- Gutta klager over lufta, de hadde problemer med å puste ordentlig mot slutten av kampen, sier Solbakken til Dagbladet.

- Dette er overhodet ikke ment som en unnskyldning for noe som helst, men gutta var slitne. Vi har flere gode muligheter til å kjøre overganger, men de har ikke krefter til å ta dem. Derfor blir det viktigst for oss å sikre bakover den siste halvtimen, sier FCK-sjefen.

Ikke så lett som man tror
Danskenes stopperkjempe Mathias «Zanka» Jørgensen gjorde mye av nettopp den jobben bakover, men han bekrefter Solbakkens inntrykk fra garderoben.

- Det er ikke så lett som man tror å spille her. Jeg vet ikke om det er varmen eller luftfuktigheten, men det er uvant, sier han til Dagbladet.

- Kunne dere funnet fram flere krefter dersom en Stabæk-scoring hadde krevd det?

- Det er jo det man kan se på, det kan godt være vi hadde hatt et ekstra gir dersom omstendighetene hadde vært annerledes mot slutten av andreomgangen, sier Zanka.

Krever pasninger på fot
Ståle Solbakken understreket flere ganger etter kampen at han var veldig fornøyd med 0-0, men gjentok også at det er en helt annen opplevelse for danskene å spille på kunstgress.

- Det er klart kunstgresset har noe å si. Ja, vi har trent på kunstgress før, men det kan ikke sammenliknes med å spille kamp her inne, sier FCK-sjefen.

- Jeg prøver å lære danskene å spille ballen foran medspillerne i medløp, men gjør du det her inne forsvinner jo ballen utover sidelinja. Her er du nødt til å spille på fot. Derfor får vi mange feilpasninger også, sier FCK-sjefen, som også hevder han på forhånd var mer bekymret for utfordringen underlaget ville gi, enn for Stabæk-laget.

Lettelse for Ståle
Omstendighetene til tross, Ståle Solbakken var en godt fornøyd mann etter avansement til neste kvalikrunde i Champions League.

- Jeg er ikke glad over offensive prestasjoner, men vi spiller godt forsvar, har gode midtstoppere, og jeg er kjempefornøyd med at vi går videre når laget mangler 20 %, sier han.

- Det er viktig for nordisk fotball at FCK gikk videre, for vi har mye større mulighet enn Stabæk til å gjøre det godt i Champions League. Det er også en stor lettelse for klubben og for meg personlig. Jeg ble hentet inn for å ta klubben til Europa, og nå er vi et steg nærmere, sier Solbakken.

Daniel Nannskog ser framover på Stabæks vegne. Han mener forskjellen på bæringene og Ståle Solbakkens lag kanskje ikke er så stor.

- Vi hadde ikke marginene i dag. Det var som om gud ikke ville ha oss videre. Det føles ikke som om de var så mye bedre enn oss, men de spiller på resultatet, og gjør det bra, sier svensken.

- Det hadde vært veldig spennende å se hva vi kunne fått til med så mye penger. Hva Jan Jönsson kunne fått til med en del millioner. Vi får håpe en oljemilliardær snart dukker opp, sier Nannskog med et sedvanlig glimt i øyet.

LETTET: Den siste halvtimen spilte FCK for 0-0, og det klarte de greit. Dermed var det også en fornøyd Ståle Solbakken som møtte pressen etter kampen.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
LETTET: Den siste halvtimen spilte FCK for 0-0, og det klarte de greit. Dermed var det også en fornøyd Ståle Solbakken som møtte pressen etter kampen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 365043724


Varnish cache server