FCK-spiss ble lurt av plystringen til Barca-keeperen

Solbakken kaller keeperen «et råttent egg».

BLE LURT: Cesar Santin trodde dommeren blåste, men lyden kom trolig fra José Pinto - som visstnok trener på å imitere dommerfløyta. Foto: ALBERT GEA/REUTERS
BLE LURT: Cesar Santin trodde dommeren blåste, men lyden kom trolig fra José Pinto - som visstnok trener på å imitere dommerfløyta. Foto: ALBERT GEA/REUTERSVis mer

|||(Dagbladet): Barcelona vant fullt fortjent mot Ståle Solbakkens FC København tirsdag kveld, da Lionel Messi scoret to på Camp Nou.

På stillingen 1-0 fikk derimot Cesar Santin en kjempesjanse.

Brasilianeren lurte offsidefella og var på vei gjennom alene mot keeper José Pinto. Men så bråstoppet Santin, fordi han trodde han hadde blitt avblåst for offside. Solbakken sto svært oppgitt på sidelinja.

- Jeg forventer en offentlig beklagelse fra Barcelona, for dette kan de ikke stå inne for. Men nå snakker vi om en keeper som står to kamper i året. Han har fått sitt minutts berømmelse for denne gang, sier Solbakken til Dagbladet.

- Råttent egg i kurven Angrepsspilleren fortalte etter kampen at han hørte en fløyte som trolig kom fra tribuneplass.

Videobilder viser at det trolig var Pinto som lurte Santin. Det er vanskelig å se om han faktisk plystrer, men han peker på brystet sitt, gliser og jubler mot benken i etterkant.

- Når skjønte du det kunne være Pinto lyden stammet fra?

- Det skjønte jeg ikke før vi fikk beskjed i dag. Vi ble klar over det gjennom at vi fikk masse telefoner fra Spania. TV-bildene fanget det opp. De ble avspilt mange ganger - fordi man lurte på hvorfor Cesar Santin stoppet opp. Jose Pinto er visst kjent for å plystre sånn på trening, det har Josep Guardiola selv fortalt, svarer Solbakken.

- Hva tenker du om det som har skjedd?

- Jeg tenker som alle andre: For det første taper vi ikke kampen på denne episoden, vi taper fordi vi møter et bedre lag, som også var bedre enn oss den aktuelle kvelden. Men for det andre: Barcelona er en flott klubb med flotte spillere, de står alltid for fair play, og alle derfra uttaler seg fornuftig i mediene. De er kort sagt et forbilde. Men de har tydeligvis et veldig råttent egg i kurven.

- Har trent på det Champions League-reporter Luna Christofi er sikker på at det var keeperens verk.

- Dette er en spøk som han har drillet inn på Barcelonas treninger. Der imiterer han ofte en dommerfløyte. Da Santin fikk ballen bestemte han seg for å plystre. Du kan se det tydelig på munnen hans og etterpå ler han og vinker mot Barcelonas benk, fordi de kjenner det fra treningsfeltet, sier Christofi til Onside.dk.

Saken kan nå løftet opp på Uefa-nivå.

- FC København er via tv-bilder gjort kjent med at Barcelonas keeper tilsynelatende imiterte dommerens fløytelyd i situasjonen. FC København tar sterk avstand fra episoden, som går mot alle prinsipper om fair play og respekt for spillet og motstanderen, skriver klubben på sin hjemmeside.

FCK understreker at de ønsker at kampene skal avgjøres på banen, men har samtidig informert Uefa og Barcelona om episoden.

- Hvis det viser deg at han har oppført seg usportslig, kan han bli ilagt en karantene, sier Jim Stjerne Hansen, som er medlem av Uefas disiplinærutvalg, til Ekstra Bladet.

Pinto selv har ikke sagt noe om anklagene. Men etter kampen sa han følgende:

- Jeg er fornøyd med å ha bidratt med det jeg kunne for at det ble seier, sier Pinto til klubbens hjemmeside.

BER OM BEKLAGELSE: Ståle Solbakken var engasjert under kampen og stolt av spillerne etterpå. Nå vil han at Barcelona skal beklage plystringen, dersom det virkelig er tilfelle. Foto: ALBERT OLIVE/EPA
BER OM BEKLAGELSE: Ståle Solbakken var engasjert under kampen og stolt av spillerne etterpå. Nå vil han at Barcelona skal beklage plystringen, dersom det virkelig er tilfelle. Foto: ALBERT OLIVE/EPA Vis mer