BOM, BOM: Dame N'Doye klarte ikke å overliste Daniel Örlund på Lerkendal i går kveld. I dag mottar han slakt både på avisbørsen og fra trener Solbakken. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
BOM, BOM: Dame N'Doye klarte ikke å overliste Daniel Örlund på Lerkendal i går kveld. I dag mottar han slakt både på avisbørsen og fra trener Solbakken. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

FCK-spiss henges ut som skurk

Danske aviser øyner likevel håp før RBK-returen.

||| • Eggen: - Hvorfor så alvorlige, vi har jo ikke tapt 3. verdenskrig?

(Dagbladet): Før avspark ble det kjent at FC København snappet angriper Dame N'Doye opp foran nesa på Rosenborg.

Hvis man skal tro Ekstrabladet var det muligens mest flaks for trønderne. I hvert fall i går kveld.

Senegaleseren får nemlig bånnkarakter etter 2-1 til Rosenborg på Lerkendal.

N'Doye noterer den berømte pinnen - karakter 1 - for innsatsen i den første Champions League-playoffen.

- Fra helt til skurk. Damen hadde i første omgang to gigasjanser, som han brente. Det kostet ham dyrt på mål- og selvtillitskontoen i resten av kampen, skriver Ekstrabladet.

Ståle Solbakken slakter ikke bare Dame, han stempler «ikke godkjent» på hele fire spillere i samme avis.

Spark ballene inn! Men avisas sportssjef Allan Olsen velger likevel å se lyst på resultatet, fordi returen spilles i Parken onsdag.

KRITISKE TIL SINE EGNE: Ekstrabladet slår opp sin egen spillerbørs i morgentimene onsdag. Faksimile: Ekstrabladet
KRITISKE TIL SINE EGNE: Ekstrabladet slår opp sin egen spillerbørs i morgentimene onsdag. Faksimile: Ekstrabladet Vis mer

Men da må FCK gjøre som sportssjefen befaler i tittelen på sin kommentar:

- Spark nå de ballene inn!

Og det krever nok litt fintuning på FCK-motoren.

- Som en hakkende dieselmotor versjon 0.1 skramet FC København avgårde med feilpasninger, manglende press og gigantiske hulll. I en kamp hvor stadionuret på Lerkendal stadion måtte helt til 30 minutter, før FCK-erne forsto at de spilte en playoffkamp om å komme til Champions League, skriver Olsen.

Han sender også et stikk til RBK, som en god danske gjerne gjør når det dreier seg om fotball:

- Rosenborg forsvar holder langt fra høy klasse. Hullene var minst like store som i københavnernes forsvar.

Alt er mulig Nå avgjøres alt i Parken, det står om mer enn 100 millioner når Rosenborgerne skal forsvare sin ettmålsledelse. Og danskene er fortsatt trygge på at en velkjent hymne skal lyde i den danske hovedstaden.

Mest av alt fordi Rade Pricas skudd gikk i stolpen på stillingen 2-0.

PINNE: N'Doye belønnes med karakteren 1. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
PINNE: N'Doye belønnes med karakteren 1. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- 3-0 ville gjort det nesten umulig for FCK å vinne sammenlagt. Nå er alt mulig om en uke i Køvenhavn, skriver fotballredaktør Søren Olsen i Politiken.

Avisas tittel er «Stærke nordmænd tryner FCK» og i det ligger det noe beundring for Nils Arne Eggens mannskap.

- Rosenborg gikk på banen med den enorme selvtillit som en serie på 33 turneringskamper på rad uten nederlag gir, skriver Olsen.

Selve kampen beskrives som veldig underholdende.

- Ofte på grunn av tøvete forsvarsarbeid.

Glemte å snøre igjen sekken Det danske nyhetsbyrået Ritzau mener også at RBKs stangskudd, som kom før Jesper Grønkjærs viktige redusering blir helt avgjørende for returen.

- Norske Rosenborg haddde FC København helt nede i sekken, de glemte bare å snære igjen, skriver Ritzau i meldingen gjengitt på TV2.dk.

Og slik ser FCK-direktør Carsten V. Jensen det også.

BEGGE TROR PÅ AVANSEMENT: Nils A. Eggen (t.v) takket Ståle Solbakken for kampen i går kveld, og kvitterte med at selvsagt scorer RBK i København. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
BEGGE TROR PÅ AVANSEMENT: Nils A. Eggen (t.v) takket Ståle Solbakken for kampen i går kveld, og kvitterte med at selvsagt scorer RBK i København. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Jeg konstanterer at resultatet er til å leve med. Det er ikke umulig. Vi er ikke mye dårligere stilt enn før kampen, sier Jensen.

Men da må kanskje Ståle Solbakkens menn gjøre noen grep, skriver Tipsbladet.dk. Avisa mener at Norges pendant, Rosenborg, vant fortjent.

- Danskene virket i perioder av kampen rystet, og Ståle Solbakkens lag skal nå hjem og tenke over hvordan de vil ta tak i dette i returkampen.

Kyniske RBK Målscorer Grønkjær mener FCK må ha hjelp fra et fullsatt Parken.

- Det her handler om Champions League, og vi vil videre. Vi lever i aller høyeste grad, men det er to veldig like lag. Rosenborg har noen gode spillere, og er kyniske helt framme, sier den tidligere Chelsea-vingen til Dansk Radio.

IKKE DØDE OG GRAVLAGTE: Jesper Grønkjær (t.h) nikket inn reduseringen som gjør at danskene har et godt håp. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
IKKE DØDE OG GRAVLAGTE: Jesper Grønkjær (t.h) nikket inn reduseringen som gjør at danskene har et godt håp. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer