Dårlige nyheter i FC København

FCK-stjerne valgte Carina - bryter med Solbakken

FC København sikret plass i europaligakvalifiseringen, men midt i feiringen forberedte manager Ståle Solbakken klubbens tilhengere på dårlig nytt.

VARSLER NYTT: Ståle Solbakken. Foto: AP Photo/Francisco Seco
VARSLER NYTT: Ståle Solbakken. Foto: AP Photo/Francisco Seco Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- I løpet av tre-fire dager kommer det en veldig kjedelig nyhet om en spiller som slutter i FCK. Så må vi håpe at vi deretter kan presentere noen positive nyheter, sa Solbakken etter fredagens 4-1-seier over AGF.

Den sikret at FCK får spille europaligakvalifisering i sommer.

- Vi har hatt veldig mye å kjempe med utenfor banen. Det er ikke kommet tilstrekkelig fram, men vil nok gjøre det, sa Solbakken hemmelighetsfullt.

VIL VEKK: Det mener danske BT å vite. Her er Erik Johansson i duell med Leicesters Jamie Vardy i gruppespillet i Champions League for et par år siden. Foto: AP Photo/Rui Vieira
VIL VEKK: Det mener danske BT å vite. Her er Erik Johansson i duell med Leicesters Jamie Vardy i gruppespillet i Champions League for et par år siden. Foto: AP Photo/Rui Vieira Vis mer

Han avslo å utdype.

Stjernespiller vil vekk

De danske storavisene BT og Ekstra Bladet skriver derimot lørdag at nyheten dreier seg om at stjernespilleren Erik Johansson ønsker å forlate klubben. BT omtaler det som noe som kommer helt ut av det blå og er «veldig sjokkerende».

Ifølge avisa er det forholdet til den svenske TV-profilen Carina Berg, som er grunnen til at han ønsker å bryte kontrakten med FCK. Johansson fridde nylig og fikk ja, og ønsker å flytte nærmere kjæresten.

Det er for øvrig bare noen få uker siden Johansson gjorde comeback etter å ha vært skadet i lengre tid.

TV-PROFIL: Carina Berg. Foto: TT
TV-PROFIL: Carina Berg. Foto: TT Vis mer

Tøft år

FC København ble for første gang på 18 år uten medalje i dansk fotball, men knep til slutt den siste danske plassen i europaligakvalifiseringen. Dermed slapp klubben å bli uten europacupfotball for første gang på 18 år.

- Det har vært et vanskelig år. Det er tungt å se spillerne lide så mye, og vi kunne ikke trene ordentlig på grunn av det tette programmet. Vi måtte bare restituere og forsøke å bli psykisk og fysisk klar til neste kamp, sa Solbakken.

Han snakket særlig om høsten, der europaligaspillet ble en belastning for en liten og skaderammet spillerstall.

- Hvis vi ser på det som skjedde etter jul så har vi spilt veldig godt, sa Solbakken, som avviste at det blir store utskiftninger i stallen.

- Det skal ikke skje så mye, men noe blir det, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer