FCK-supportere med utenlandske navn blir nektet CL-billett

- Dette er diskriminerende.

 GÅR GLIPP AV MOROA:  Magiske øyeblikk som da Ståle Solbakken og Pep Guardiola kom i klammeri går Rauf Tahir glipp av. Navnet hans er ikke danskt nok for klubben. Foto: Bob Strong / REUTERS / NTB Scanpix
GÅR GLIPP AV MOROA: Magiske øyeblikk som da Ståle Solbakken og Pep Guardiola kom i klammeri går Rauf Tahir glipp av. Navnet hans er ikke danskt nok for klubben. Foto: Bob Strong / REUTERS / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Danske Rauf Tahir var i syvende himmel da han hadde sikret seg billetter til FC Københavns hjemmekamper i  Champions League i høst.

Men i går fikk han den knusende beskjeden. Tahir får ikke billettene han har kjøpt. Grunnen? Hans pakistanske navn.

Tar affære Den danske klubben frykter at bortesupportere skal stjele plasser under de tre hjemmekampene mot Real Madrid, Galatasaray og Juventus i den gjeve turneringen.

Derfor annullerer de alle billetter med navn som ikke høres danske nok ut.

- Jeg leste noe om det på Facebook i går, men trodde ikke at det var sant. Nå har jeg også fått en epost fra klubben der de bekrefter at billettene blir tilbakekalt, sier Tahir til Expressen.

Rauf Tahirs foreldre flyttet til Danmark før han ble født, likevel får han ikke se sitt favorittlag i aksjon, sånn det ser ut i dag.

- Det er en skam. Det de gjør er ulovlig, sier Tahir.

- Å nekte noen å dra på en fotballkamp på bakgrunn i farge, rase, etnisk opprinnelse eller seksuelle legning er ulovlig. Og det er akkurat det som skjer her, fortsetter den danske supporteren.

Kuvending Nå håper han at klubben snur etter alt medieoppstyret.

- Men hvordan skal jeg bevise at jeg er FCK-supporter? Det kan jo ikke si at de er. Jeg mener ikke at de i FCK er rasister, men det de gjør er diskriminerende, sier Tahir til Expressen.

Danske BT har mottatt mail fra flere rasende fans som har fått billetten kansellert, siden deres navn ikke høres dansk ut.

Flere har ytret sin misnøye med klubben, som har kommet med følgende uttalelse gjennom sikkerhetssjef Dennis Rommedahl.

- F.C København opplevde i kveld, etter trekningen til Champions League-gruppespillet at de resterende billettene til de tre kampene i Parken ble solgt i meget raskt. Den store interessen er naturligvis gledelig, men dessverre vil flere billettkjøp bli annullert av sikkerhetsmessige årsaker.

- Sikkerheten er alltid det viktigste for oss i forbindelse med arrangementer i Parken. Det er derfor vi gjør alt vi kan for å sikre at bortesupportere bare har tilgang til borteområdet.

IKKE AKSEPTERT: Rauf Tahir får ikke se FCKs Champions League-kamper mot Galatasaray, Real Madrid og Juventus. Foto: Privat
IKKE AKSEPTERT: Rauf Tahir får ikke se FCKs Champions League-kamper mot Galatasaray, Real Madrid og Juventus. Foto: Privat Vis mer