Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FCK «vant» Riegelhuth-konflikten

Landslaget gir opp.

VIKTIG SPILLER: Linn-Kristin Riegelhuth scoret tre mål da Norge møtte Brasil i oktober. Men hun får ikke være med landslaget på samling nå. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
VIKTIG SPILLER: Linn-Kristin Riegelhuth scoret tre mål da Norge møtte Brasil i oktober. Men hun får ikke være med landslaget på samling nå. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer

|||FC København nekter å sende Linn-Kristin Riegelhuth til landslagssamling. Thorir Hergeirsson vil ikke spisse situasjonen ytterligere og gir seg motvillig.

Konflikten har pågått en stund, men FCK ved trener Anja Andersen er ikke til å rikke. Hun tviholder på den norske spilleren.

Dermed spiller Riegelhuth to klubbkamper (Esbjerg onsdag og Vejen lørdag) neste uke. I samme tidsrom trener og møter landslaget Kroatia og Romania.

Vurderte sak

- FCK vil ikke slippe henne. Det er beklagelig. Det er gjort flere forsøk fra landslagsledelsen og Håndballforbundets side for å løse saken. Men vi legger den nå død, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til NTB.

En stund var det snakk om å føre saken inn for Det internasjonale håndballforbundet. Det er nå droppet. Diskusjonen går på når landslaget kan kreve spillerne frigitt før mesterskap, i dette tilfellet VM.

Anja Andersen har gjort seg vrien flere ganger tidligere med tanke på landslagsoppdrag.

Tenker langsiktig

Nå velger NHF å droppe ytterligere diskusjoner i saken. Det kommer flere år. Det er ikke umulig at flere norske spillere flytter til FCK i framtiden.

Men NHF skulle gjerne hatt alle sine spillere på plass, om ikke annet til de tre oppkjøringskampene (fredag, lørdag og søndag).

Et ferskt Norge har variert i prestasjonene i høst. Men det skar seg fullstendig mot Brasil og endte med tap for noen uker siden.

Riegelhuth er nå bare aktuell for Russland-oppgjøret søndag neste uke. Det er Norges nest siste kamp for VM.

Laget spiller også en landskamp 3. desember. Det er to døgn før VM starter i Suzhou, Kina.

VM-troppen skal etter planen tas ut neste uke. Men det holdes kanskje en plass åpen til Kristine Lunde-Borgersen ytterligere noe dager nærmere avreise.

Hun har slitt med skade og er så smått i trening igjen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media