Feberhet seier

Med feber i kroppen spilte krigeren Trond Strande en praktkamp mot Fredrikstad. Backen er et av Moldes beste angrepsvåpen.

-  Jeg hadde en dårlig følelse før kampen, og trodde jeg bare skulle holde en omgang. Tre dager i senga med feber er ikke oppladningen jeg ønsket, sier Strande etter å ha spilt hele kampen.

Strande vurderte å gi seg et kvarter før slutt, men fikk ny tenning da Fredrikstad sjokkerte med å utlikne på sin eneste målsjanse.

Tror det har snudd

-  Da var det ikke snakk om å gå av banen, sier Molde-spilleren, som skjerpes av motgang.

Med over 450 kamper er 35-åringen nærmest blitt et ikon i Molde-trøya. Høyrebacken er alltid på laget når han er frisk. Kontrakten med Molde går ut etter denne sesongen, men Strande ønsker å fortsette.

-  Jeg elsker treninger og kamper like mye som før. Ungguttene som vil ha plassen min, skal få slite, sier den råsterke backen med offensive raid og gode innlegg. Jeg håper på ny kontrakt med Molde, sier Strande, som tror det har snudd for Molde nå.

-  Jeg tror vi forsterker den gode trenden når Petter Rudi og Daniel Berg Hestad snart er på plass sammen med en ny spiss.

To senegalesere

 SJUK OG BEST:  Molde-backen Trond Strande storspilte til tross for feber i kroppen. -  Jeg hadde en dårlig følelse før kampen, og trodde jeg bare skulle holde en omgang, sier Strande. Foto: Tommy Jakobsen
SJUK OG BEST: Molde-backen Trond Strande storspilte til tross for feber i kroppen. - Jeg hadde en dårlig følelse før kampen, og trodde jeg bare skulle holde en omgang, sier Strande. Foto: Tommy Jakobsen Vis mer

Spissen han snakker om, er en av to senegalesere som er i bildet. Madio Konate med aldersbestemt landslagsfotball i CV-en har gjort et godt inntrykk på Molde-treningene. I dag kommer det en ny senegaleser for å trene med Molde i ei uke.

FFK var nær ved å rane ett poeng med scoring på sin eneste sjanse. I fjor vant de 1- 0 på en målsjanse på samme bane. Trener Drillo var i harnisk over straffesparket Molde fikk.

-  Det var frispark andre veien fordi Czwartek ble dratt ned, sier Drillo, men dommer Stig Rune Krokdal står på sitt.

-  FFK-spilleren gikk med to strake armer i ryggen på Molde-spilleren (Friend). Et soleklart straffespark. Det er slike situasjoner vi er pålagt å slå ned på, og dommerobservatøren roste meg for avgjørelsen etterpå, sier Krokdal.

50-50-situasjon

-  FFKs hjelpetrener Knut Torbjørn Eggen hadde heller ingen innvendinger mot min avgjørelse. Tvert imot, sier Krokdal.

Og dette mener Friend:

-  Jeg har vært utsatt for verre enn dette uten å få straffespark. Det var en 50-50-situasjon. Jeg trakk i alle fall ikke ned FFK-spilleren, slik Drillo hevder, sier Friend.