Feberhopp av Ljøkelsøy

Influensasjukdom til tross, leder han etter første dag av skiflygings-VM.

KULM/OSLO (Dagbladet.no): Roar Ljøkelsøy viste igjen at han er best når det gjelder som mest under dagens åpning av skiflygings-VM i Kulm. 

Nordmannen lå på tredjeplass etter den første av fire omganger i den østerrikske byen. Med feber i kroppen strakte han seg til 202,5 meter i første omgang.

I andre omgang slo han til med et nytt kjempehopp, på hele 207,5 meter, noe som holder til ledelse etter den første dagen av VM i skiflyging.

- Det var tungt å komme i gang, men føttene fungerte fint selv om jeg hadde vondt i brystet. Nå gjelder det å gjøre det beste ut av situasjonen, og jeg ser lyst på fortsettelsen, sa Ljøkelsøy til NRK.

Stemmen hans var tydelig preget av halsbetennelsen, men det spiller begrenset rolle så lenge han likevel kan hoppe langt på ski.

Også landslagssjef Mika Kojonkoski var i godt humør etter trønderens glimrende hopp i andre omgang.

- Roar Ljøkelsøy blir stadig bedre. Utgangspunktet hans er veldig godt, 22 poeng er en solid ledelse, understreket en forventningsfull finne overfor statskanalen.

Like fornøyd var ikke landslagssjefen med de øvrige nordmennene, Bjørn Einar Romøren, Tommy Ingebrigtsen og Henning Stensrud, som plasserte seg på henholdsvis 8., 14. og 22. plass foran dag to av VM.

SJUK: Roar Ljøkelsøy har fått influensa med halsbetennelse. Han kan knapt snakke, men fly på ski kan han fortsatt. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
SJUK: Roar Ljøkelsøy har fått influensa med halsbetennelse. Han kan knapt snakke, men fly på ski kan han fortsatt. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer
HELT SJUKT: Det skulle litt til å se at Roar Ljøkelsøy var sjuk under dagens konkurranse. Nå leder han skiflygings-VM.