Feberhopp av Ljøkelsøy

Influensasjukdom til tross, leder han etter første dag av skiflygings-VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KULM/OSLO (Dagbladet.no): Roar Ljøkelsøy viste igjen at han er best når det gjelder som mest under dagens åpning av skiflygings-VM i Kulm. 

Nordmannen lå på tredjeplass etter den første av fire omganger i den østerrikske byen. Med feber i kroppen strakte han seg til 202,5 meter i første omgang.

I andre omgang slo han til med et nytt kjempehopp, på hele 207,5 meter, noe som holder til ledelse etter den første dagen av VM i skiflyging.

- Det var tungt å komme i gang, men føttene fungerte fint selv om jeg hadde vondt i brystet. Nå gjelder det å gjøre det beste ut av situasjonen, og jeg ser lyst på fortsettelsen, sa Ljøkelsøy til NRK.

Stemmen hans var tydelig preget av halsbetennelsen, men det spiller begrenset rolle så lenge han likevel kan hoppe langt på ski.

Også landslagssjef Mika Kojonkoski var i godt humør etter trønderens glimrende hopp i andre omgang.

- Roar Ljøkelsøy blir stadig bedre. Utgangspunktet hans er veldig godt, 22 poeng er en solid ledelse, understreket en forventningsfull finne overfor statskanalen.

Like fornøyd var ikke landslagssjefen med de øvrige nordmennene, Bjørn Einar Romøren, Tommy Ingebrigtsen og Henning Stensrud, som plasserte seg på henholdsvis 8., 14. og 22. plass foran dag to av VM.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer