Feberredninga

ULLEVAAL (Dagbladet): Etter 30 Ullevaal-minutter viste Frode Grodås hvorfor unggutta må vente en stund på den norske keepertrøya. Med en dobbel superredning stoppet veteranen ballen som alle så i mål. Og reddet Norge som han gjorde i VM. - Litt flaks og mye rutine, sier Grodås.

Fotball-livet smiler til Frode Grodås igjen. For første gang på nesten halvannet år vet han at han slipper å vente til neste landskamp før han kan spille toppfotball igjen. Og det var nettopp toppfotball han presterte i går, akkurat som han gjorde under VM. Særlig lynrefleksen som stoppet Viorel Moldovans firemetersskudd etter en halvtime. Den manøveren var en 33-åring verdig.

Men Grodås selv ser ingen grunn til å bruke de aller største bokstavene.

- Jeg er ikke overrasket over at jeg tok den. Jeg føler meg pigg og i veldig god form. Det at jeg ga en retur opp i lufta, gjorde jeg bare for å gi rumenerne en ekstra sjanse, sier Norges kaptein.

Og viser at selvtilliten er på topp.

- Er du i ditt livs form?

- Jeg mener i alle fall at jeg hele tida er i utvikling. Men det er vanskelig å svare på om jeg er bedre enn tidligere.

Svake utspill

Frode Grodås åpnet i kjent stil på Ullevaal. Med et par fot-klareringer av det nervepirrende slaget. Akkurat de kunne Schalke klart seg uten.

- Det var litt irriterende. I dag hadde jeg nemlig tenkt til å vise pressen hvor god jeg er blitt med beina, gliser Frode.

Men resten av kampen var han fornøyd med. Både på egne og lagets vegne.

- Jeg synes det gikk bra. Vi holdt nullen, og det var det viktigste - selv om vi sikkert burde ha scoret et par mål og underholdt enda litt mer, analyserer Grodås.

Og skryter av den ferske forsvarsfireren.

- Jeg synes forsvaret gjorde en god jobb. Det gjelder også de nye bak der, sier Frode.

Han mener kampen mot Romania var en god test på hva som venter på hjemmebane i EM-kvalifiseringen - med lange, rolige perioder før motstanderen plutselig slår kontra.

- Jeg ser ikke bort fra at endel av kampene vil se ut akkurat som denne, sier Frode.

Og karakteriserer Romania som «et uhyggelig godt lag».

I dag reiser Frode Grodås tilbake til Tyskland for å forberede seg til lørdagens Bundesliga-kamp mot Stuttgart. Og 33-åringen stortrives som fremmedarbeider i Tyskland - tross et leit 0- 3-tap i Schalke 04-debuten.

Ser tre år fram

- Jeg er positivt overrasket over både klubben og landet. Det tar litt tid å venne seg til måten Schalke spiller på, men det kommer etter hvert.

- Hvor langt framover ser du?

- Tre år. Da går kontrakten min med Schalke ut, sier Grodås.

Og du kan være sikker på at han skal kjempe om landslagsplassen like lenge. For han blir aldri lei av å spille for Norge.

- Landskampene er like morsomme nå som de var i 1990.

<B> ARMHEVING: En lynkjapp bevegelse med armen, og Frode grodås redder ballen alle så i mål.