Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Federer banket Djokovic

Har endelig funnet tilbake til vinnerformelen.

TILBAKE I SLAG: Etter et tøft 2013 ser tennisstjernen Roger Federer ut til å ha funnet tilbake til vinnerformelen. Fredag tok sveitseren seg til ATP-finalen i Dubai på verdenstoer Novak Djokovics bekostning. Foto: REUTERS/Saleh Salem/NTB Scanpix
TILBAKE I SLAG: Etter et tøft 2013 ser tennisstjernen Roger Federer ut til å ha funnet tilbake til vinnerformelen. Fredag tok sveitseren seg til ATP-finalen i Dubai på verdenstoer Novak Djokovics bekostning. Foto: REUTERS/Saleh Salem/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter et tøft 2013 ser tennisstjernen Roger Federer ut til å ha funnet tilbake til vinnerformelen. Fredag tok sveitseren seg til ATP-finalen i Dubai på verdenstoer Novak Djokovics bekostning.

Federer kom tilbake etter å ha tapt første sett og slo Djokovic 3-6, 6-3, 6-2. I finalen møter han tsjekkiske Tomas Berdych.

Djokovic fikk en god start i semifinalen, men serberen ble hardt straffet da han begynte å gjøre mange feil.

- Det er aldri lette kamper mot Novak. I dag fikk jeg en tøff start, men publikum hjalp meg underveis. Jeg liker å spille aggressivt. Seieren var et stort steg i riktig retning og den gir meg mye selvtillit, sa Federer etter kampen.

32-åringen trøblet fælt i 2013. Den svake formen har sendt Federer helt ned til 8.-plass på verdensrankingen, som er hans laveste plassering siden 2002.

Fredagens seier var Federers første seier over Djokovic på fire kamper. Innbyrdes fører sveitseren an med 17-15.

Veteranen Federer fikk mye jubel fra de 5000 frammøtte i Dubai. Han har tidligere vunnet turneringen seks ganger.

Tomas Berdych tok seg til finalen etter 7-5, 7-5 over tyske Phillip Kohlschreiber. Tsjekkeren har vunnet sin elleve siste kamper. Han var i Dubai-finalen også i fjor, men da tapte han for Djokovic.

(NTB)

Hele Norges coronakart