Federer banket Nadal i årets siste kamp

Servet spanjolen i senk.

SÅ GLAD: Roger Federer jubler etter å ha nedkjempet Rafael Nadal med 6-1 i siste og avgjørende sett. Foto:  (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
SÅ GLAD: Roger Federer jubler etter å ha nedkjempet Rafael Nadal med 6-1 i siste og avgjørende sett. Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)Vis mer

(Dagbladet): I mai ble Roger Federer vippet ned fra tennistronen da han mistet førsteplassen på rankingen til Rafael Nadal, etter 285 uker på topp.

I kveld møttes verdens to beste tennisspillere i ATP-verdenstourfinalen i O2 Arena i London - der Federer tok innersvingen på erkerivalen med settsifrene 6-3, 3-6, 6-1.

BLE SLITEN: Kreftene til verdensener Rafael Nadal tok slutt i det tredje settet. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett
BLE SLITEN: Kreftene til verdensener Rafael Nadal tok slutt i det tredje settet. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett Vis mer

- Jeg har virkelig kost meg denne uken. Jeg håper jeg ikke ødela «Rafas» ferie, for han har hatt et drømmeår, sier Federer.

Sveitseren var tidvis i umulig serveform, og tapte bare tre poeng fra egen serve i det første settet.

BARSK ENTRÉ: Slik så det ut da Roger Federer ankom O2 Arena til sesongens siste kamp. Foto:  AFP PHOTO / GLYN KIRK
BARSK ENTRÉ: Slik så det ut da Roger Federer ankom O2 Arena til sesongens siste kamp. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK Vis mer

I det andre fortsatte han stort sett på samme måte. Men de fire servepoengene han tapte kom til gjengjeld i ett og samme game, og han ble brutt av Nadal, som utliknet til 1-1 i sett.

Spanjolen sleit imidlertid med tunge bein etter tre tøffe sett dagen i forveien - og slitasjen gjorde seg gjeldende i det tredje og avgjørende settet.

LIKE BARSK: Rafael Nadal ankommer, som en regjerende verdensmester i tungvekt. Foto: (AP Photo/Sang Tan)
LIKE BARSK: Rafael Nadal ankommer, som en regjerende verdensmester i tungvekt. Foto: (AP Photo/Sang Tan) Vis mer

Federer var knusende overlegen, vant 6-1 og avsluttet dermed sesongen på beste måte.

- Roger var for god i dag. Jeg er glad jeg viste at jeg også kan spille innendørs i løpet av turneringen. Neste år vil jeg tilbake og spille enda bedre, sier Nadal.

STJERNETUNGT: Diego Maradona og Rolling Stones-gitarist Ronnie Wood satt rett ved siden av hverandre på tribunen. Foto:  (AP Photo/Sang Tan)
STJERNETUNGT: Diego Maradona og Rolling Stones-gitarist Ronnie Wood satt rett ved siden av hverandre på tribunen. Foto: (AP Photo/Sang Tan) Vis mer

I løpet av den en time og 37 minutter lange kampen hadde Federer hele 32 vinnerslag. Han kunne innkassere småpene 10 169 600 kroner for seieren.

PÅ BESØK FRA USA: Thierry Henry var tilbake på gamle trakter i London. Foto:  AFP PHOTO / GLYN KIRK
PÅ BESØK FRA USA: Thierry Henry var tilbake på gamle trakter i London. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK Vis mer