Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Federer ble verdens eldste verdensener. Så tok han sin 97. tittel

Roger Federer slo Grigor Dimitrov 6-2, 6-2 i finalen i Rotterdam Open søndag. Med det hentet tennislegenden hjem sin 97. tittel i karrieren.

SEIER: Roger Federer kunne juble etter å ha slått Grigor Dimitrov i Rotterdam Open. Foto: REUTERS/Michael Kooren/NTB Scanpix
SEIER: Roger Federer kunne juble etter å ha slått Grigor Dimitrov i Rotterdam Open. Foto: REUTERS/Michael Kooren/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveitseren fortsetter å imponere etter at han i januar vant Australian Open og sikret sin 20. Grand Slam-tittel. Nå mangler han kun 12 titler totalt for å slå Jimmy Connors tittelrekord.

Federer måtte nå semifinalen i Rotterdam for å ta over posisjonen som verdensener, men 36-åringen gikk like godt hen og vant turneringen etter å ha slått bulgarske Dimitrov med forholdsvis kontrollerte sifre.

Federer ble etter semifinalen verdens eldste mannlige verdensener etter at han greide å ta tilbake posisjonen for første gang siden 2012.

- For en uke det har vært. Helt utrolig. Målet var å nå semifinalen, men jeg klarte å vinne hele turneringen. Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd, sa Federer.

Han takket ja til friplass i Rotterdam Open da han skjønte at en plass i semifinalen ville ta ham opp på førsteplassen på ATP-rankingen. Han passerte sin mangeårige konkurrent Rafael Nadal, som for tiden er skadd.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!