Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Federer drapstruet av person som vil utrydde tennissporten

Forsterker sikkerheten rundt stjernen.

DRAPSTRUET: Tennisstjernen Roger Federer fikk nylig en drapstrussel per epost - og nå er sikkerheten rundt verdenseneren forsterket under turneringen i Kina. Foto: AP Photo/Vincent Jannink
DRAPSTRUET: Tennisstjernen Roger Federer fikk nylig en drapstrussel per epost - og nå er sikkerheten rundt verdenseneren forsterket under turneringen i Kina. Foto: AP Photo/Vincent Jannink Vis mer

Sikkerhetstiltakene rundt Roger Federer er forsterket i Kina etter at den sveitsiske toppspilleren mottok en drapstrussel via e-post for noen dager siden.

Verdenseneren kom til den kommersielle kinesiske hovedstaden Shanghai fredag for å spille Shanghai Masters, og det var lett å merke at sikkerheten rundt ham og familien, som er med på turen, er forsterket betraktelig.

Sveitseren er med i denne turneringen for første gang siden 2010, og kinesiske myndigheter vil markere at det ikke skal hende ham noe så lenge han er på kinesisk jord.

Det er en anonym blogger som har offentliggjort drapstrusselen, og i det han offentliggjorde på nettet, skriver han at han har tenkt å ta livet av Federer 6. oktober.

«Jeg skal ta livet av Federer 6. oktober med det formålet å få utryddet og ødelagt tennissporten», skriver bloggeren.

Turneringslederen i Shanghai sier han håper det bare er snakk om en muntlig og ufarlig trussel, men legger til at kinesiske myndigheter ikke vil ta noen sjanser. Derfor er sikkerhetstiltakene rundt den sveitsiske toppspilleren temmelig strenge.

- Det er klart vi tar dette på alvor. Politiet og myndighetene er varslet, og det er satt i verk tiltak rundt Federer og familien hans. Samtidig forsterker vi også sikkerheten rundt de andre spillerne som er her, sier turneringsleder Qi Zhong.

Federer er toppseedet i Shanghai foran Novak Djokovic og Andy Murray.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media