LETTET: Roger Federer la ikke skjul på hvor mye turneringsseieren på hjemmebane i Basel betydde for ham.Foto: SCANPIX/EPA/ENNIO LEANZA
LETTET: Roger Federer la ikke skjul på hvor mye turneringsseieren på hjemmebane i Basel betydde for ham.Foto: SCANPIX/EPA/ENNIO LEANZAVis mer

Federer endte seierstørken på hjemmebane

Vant sin første turnering på ti måneder.

Roger Federer (30) måtte hjem til Sveits for å ende sin ti måneder lange seierstørke på tennisbanen.

I finalen i ATP-turneringen i Basel ble japaneren Kei Nishikori (21) slått 6-1, 6-3.

- Det var stort å kunne vinne på hjemmebane igjen. Kei ga meg bra motstand. Jeg har visst helt siden jeg møtte ham første gang da han var tenåring at han ville bli en potent motstander. Det var en god kamp av meg, og jeg er glad for denne seieren, sa Federer.

Federer tapte bare ett poeng på egen serve i det 28 minutter lange åpningssettet, og den 32. rankede Nishikori ble ingen målestokk. Nishikori kom med i turneringen ved hjelp av et wild card og ble tuktet i løpet av bare én time.

- Han ga meg ingen mulighet i det hele tatt, innrømmet 21-åringen.

Sveitsiske Federer har vært finalen i Basel de siste seks årene, og det er den eneste ikke Grand Slam-turneringen han står med mer enn 40 seirer. Hans siste ATP-seier kom i Doha i januar, og den siste finalen verdensfireren var i var på Roland Garros i juni.

Seieren i Basel var hans 68. hittil i karrieren. Totalt har Federer spilt i 98 ATP-turneringer.

(NTB)