Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Federer etter marerittåret: - Likte å få en nedtur

Avsluttet sesongen som nummer 6 på verdensrankingen.

KLAR FOR MER: - Kritikerne er de siste som får meg ut av sporten, sier Roger Federer. Han hadde en liten nedtur i 2013, noe han likte. Foto: AFP PHOTO / CARL COURT
KLAR FOR MER: - Kritikerne er de siste som får meg ut av sporten, sier Roger Federer. Han hadde en liten nedtur i 2013, noe han likte. Foto: AFP PHOTO / CARL COURT Vis mer

Det meste gikk galt for Roger Federer (32) i 2013, men sveitseren sier han fortsatt har mye å gi på tennisbanen.

Federer avsluttet 2013-sesongen som verdens sjette beste rankede tennisspiller. Det er hans svakeste plassering på rankingen siden 2002.

Han vant i tillegg bare én tittel, og det var første gang siden 2001 at han ikke vant minst tre.

Blåser i kritikerne 32-åringen var heller ikke i nærheten av å vinne en Grand Slam.

Det har fått flere kritiske røster til å si at sveitseren er godt over middagshøyden, men Federer hevder han ikke bryr seg om det.

- Kritikere er en del av sporten, og de blir de siste som får meg ut av sporten, sier han.

Det har blitt spekulert i at 2014 kan bli hans siste år, men Federer virker langt fra klar for å sette punktum for en fantastisk karriere som inneholder blant annet 17 Grand Slam-titler.

- Jeg har fortsatt mye igjen. Alt tatt i betraktning var det en glimrende prestasjon å avslutte sesongen på sjetteplass. Det høres rart ut, men jeg likte å få en nedtur. Jeg ville klare å komme meg ut av problemene.

Førsteseedet i Australia Federer spiller den første turneringen i 2014-sesongen i Brisbane i Australia.

Det er første gang Federer spiller turneringen, og han er også førsteseedet. Det gjør at han går rett inn i turneringens andre runde.

Der venter en av de to useedede spillerne James Duckworth og Jarkko Nieminen.

Herreklassen har få stjerner, men i dameklassen er blant andre Serena Williams, Caroline Wozniacki, Maria Sjarapova og Victoria Azarenka med.

(NTB)