HERJET:  Roger Federer vartet opp med fantastisk tennis mot Andy Murray. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
HERJET: Roger Federer vartet opp med fantastisk tennis mot Andy Murray. Foto: REUTERS/Stefan WermuthVis mer

Federer feide Murray av banen

Sveitseren vartet opp med storspill.

Roger Federer spilte fantastisk tennis og feide nærmest banen med Andy Murray i ATP-finalens gruppespill torsdag. Sveiseren vant 6-0, 6-1.

Det betyr at hjemmefavoritten Murray er ute av ATP-finalen allerede etter gruppespillet, og det skjer etter noe som må være en av karrierens aller mest ydmykende nederlag for skottens del.

Han måtte ha slått Federer i to sett for å ha hatt noen mulighet for å gå videre til semifinalen, men sveitseren spilte så overbevisende og var så dominerende at Murray aldri var i nærheten av å gi sveitseren kamp i det hele tatt.

Aldri tidligere i innbyrdes møter har Federer dominert som han gjorde torsdag. Nå har han vunnet 12, mens Murray har 11 seirer i kamper de to har spilt mot hverandre.

 KNUST:  Andy Murray. REUTERS/Stefan Wermuth
KNUST: Andy Murray. REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

Det første settet var over etter 24 minutter torsdag kveld. Murray var fullstendig bakpå, og det er første gang han har tapt 6-0 i en kamp mot Federer. Han fikk et trøstepoeng i annet sett, da Federer gjorde et par feil, men det andre settet var like håpløst for skotten som det første. Federer brukte ikke mer enn 56 minutter totalt på å knuse Murray etter alle kunstens regler.

Nå vinner Federer gruppe B med tre seirer av tre mulige. Japaneren Kei Nishikori tok annenplassen og gikk også til semifinalen.

Det er først på fredag, når A-gruppen også blir ferdigspilt, at det blir klart hvem de skal møte.

(NTB)