Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Federer feide Murray av banen

Sveitseren vartet opp med storspill.

 HERJET:  Roger Federer vartet opp med fantastisk tennis mot Andy Murray. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
HERJET: Roger Federer vartet opp med fantastisk tennis mot Andy Murray. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

Roger Federer spilte fantastisk tennis og feide nærmest banen med Andy Murray i ATP-finalens gruppespill torsdag. Sveiseren vant 6-0, 6-1.

Det betyr at hjemmefavoritten Murray er ute av ATP-finalen allerede etter gruppespillet, og det skjer etter noe som må være en av karrierens aller mest ydmykende nederlag for skottens del.

Han måtte ha slått Federer i to sett for å ha hatt noen mulighet for å gå videre til semifinalen, men sveitseren spilte så overbevisende og var så dominerende at Murray aldri var i nærheten av å gi sveitseren kamp i det hele tatt.

Aldri tidligere i innbyrdes møter har Federer dominert som han gjorde torsdag. Nå har han vunnet 12, mens Murray har 11 seirer i kamper de to har spilt mot hverandre.

 KNUST:  Andy Murray. REUTERS/Stefan Wermuth
KNUST: Andy Murray. REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

Det første settet var over etter 24 minutter torsdag kveld. Murray var fullstendig bakpå, og det er første gang han har tapt 6-0 i en kamp mot Federer. Han fikk et trøstepoeng i annet sett, da Federer gjorde et par feil, men det andre settet var like håpløst for skotten som det første. Federer brukte ikke mer enn 56 minutter totalt på å knuse Murray etter alle kunstens regler.

Nå vinner Federer gruppe B med tre seirer av tre mulige. Japaneren Kei Nishikori tok annenplassen og gikk også til semifinalen.

Det er først på fredag, når A-gruppen også blir ferdigspilt, at det blir klart hvem de skal møte.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling