Federer historisk - igjen

Hans fjerde UE Open-tittel på rad.

Roger Federer (26) ble i natt norsk tid førstemann i nyere tid til å vinne fire US Open-titler på rad.

Den sveitsiske verdenseneren slo serbiske Novak Djokovic i tre strake sett (7-6 (7-4), 7-6 (7-2), 6-4) og vant sin tolvte Grand Slam-tittel i tennis. Bare amerikanske Pete Sampras har flere med sine 14. Nå har Federer Sampras-rekorden innen rekkevidde, og det er vel bare et tidsspørsmål før sveitseren er forbi.

Federer ble første mannlige singlespiller med fire strake US Open-titler siden Bill Tilden, som slo finalemotstander Bill Johnston seks ganger på rad i 1920-årene.

Djokovic hadde sine muligheter både i første og annet sett, men klarte ikke å ta sett fra sveitseren som har ligget 188 uker på toppen av verdensrankingen.

– Han hadde sine sjanser, mange av dem. Det er nesten så man kan synge en sang om det, og det er klart det er tøft for ham å tape i tre strake sett, sa Roger Federer etter finalekampen som var over på to timer og 26 minutter.

– Federer har vært i denne situasjonen mange ganger tidligere. Han vet hvordan det er å takle presset, for han har masse erfaring, sa Djokovic etter kampen. Serberen forsøkte å bli den nest yngste vinneren etter Pete Sampras som ble US Open-vinner som 19-åring.

Nytt 

– For meg var det noe nytt å spille i finalen i en så stor og viktig turnering som dette. Jeg må bare forsøke å tenke positivt, selv om jeg tapte, og neste gang må jeg bare håpe på at det er jeg som kan løfte trofeet over hodet, sa Djokovic etter den spennende kampen.
I det første settet overlevde Federer fem settballer på stillingen 5-6.

Foto: REUTERS
Foto: REUTERS Vis mer

– Jeg var veldig nervøs og følte presset på kroppen. Feilen jeg gjorde i den situasjonen var at jeg ikke roet ned og ventet på sjansene mine. Det klarte jeg ikke, sa en litt oppgitt serber etter finalen

Flest seirer har 26-åringen i Wimbledon med fem på rad. I Australian Open har han vunnet tre titler, inkludert de siste to årene. French Open er eneste Grand Slam-turnering Federer fortsatt har til gode å vinne.

I juli tapte han sin andre finale på rad i den franske turneringen.

Federer la ikke skjul på at han tenker en del på Sampras-rekorden med 14 Grand Slam-seirer.

– Det er klart jeg tenker på den rekorden mer og mer. Jeg mangler to seirer, og det er helt fantastisk å være så nær, for jeg er jo ikke så gammel. Derfor håper jeg virkelig at rekorden snart er min, sa Roger Federer etter den flotte seieren i US Open søndag.(©

(NTB)