Federer historisk - igjen

Hans fjerde UE Open-tittel på rad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Roger Federer (26) ble i natt norsk tid førstemann i nyere tid til å vinne fire US Open-titler på rad.

Den sveitsiske verdenseneren slo serbiske Novak Djokovic i tre strake sett (7-6 (7-4), 7-6 (7-2), 6-4) og vant sin tolvte Grand Slam-tittel i tennis. Bare amerikanske Pete Sampras har flere med sine 14. Nå har Federer Sampras-rekorden innen rekkevidde, og det er vel bare et tidsspørsmål før sveitseren er forbi.

Federer ble første mannlige singlespiller med fire strake US Open-titler siden Bill Tilden, som slo finalemotstander Bill Johnston seks ganger på rad i 1920-årene.

Djokovic hadde sine muligheter både i første og annet sett, men klarte ikke å ta sett fra sveitseren som har ligget 188 uker på toppen av verdensrankingen.

– Han hadde sine sjanser, mange av dem. Det er nesten så man kan synge en sang om det, og det er klart det er tøft for ham å tape i tre strake sett, sa Roger Federer etter finalekampen som var over på to timer og 26 minutter.

– Federer har vært i denne situasjonen mange ganger tidligere. Han vet hvordan det er å takle presset, for han har masse erfaring, sa Djokovic etter kampen. Serberen forsøkte å bli den nest yngste vinneren etter Pete Sampras som ble US Open-vinner som 19-åring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer