IKKE LENGER VERDENSENER: Roger Federer har hentet inn en ny trener for å bli aller best igjen. Foto: AP/Alastair Grant
IKKE LENGER VERDENSENER: Roger Federer har hentet inn en ny trener for å bli aller best igjen. Foto: AP/Alastair GrantVis mer

Federer hyrer Sampras-trener

Ute etter nye triks.

|||Roger Federer, den tidligere verdenseneren i tennis, sier han aldri blir for gammel til å lære. Derfor har han ansatt ny trener.

Han kom til Toronto-turneringen med kone, barn og trener Paul Annacone, for nå er målet å få en skikkelig avslutning på et år som har vært preget av opp- og nedturer. Han har også mistet topplassen på verdensrankingen.

- Selv om jeg har fylt 29 år, er jeg ikke for gammel for å lære noen nye triks. Derfor har jeg fått med meg Paul Annacone som trener, sier sveitseren.

Han har jobbet mye på egen hånd tidligere i karrieren sin, men etter at han ble slått ut i kvartfinalen i Wimbledon tidligere i sommer, har han forstått at det er nødvendig med noen nye grep.

- Jeg har alltid stilt spørsmål til meg selv om det jeg driver med, både i gode og dårlige tider, selv om det ikke har vært så mye som har vært dårlig de siste sju årene, sier han.

- Likevel er jeg alltid på jakt etter nye måter å bli bedre på. Derfor har jeg tro på at Paul (Annacone) kan føre noen nye ting og forbedringer inn i laget mitt, sier Federer som har som mål å reise kjerringa i US Open i september.

Det kan bli en skikkelig opptur etter en heller svak sesong for den tidligere verdenseneren i 2010.

(NTB-Reuters)

NY TRENER: Pete Sampras tidligere trener Paul Annacone er Federers nye hjelper, i første omgang på prøve. Foto: AP/Ron Frehm
NY TRENER: Pete Sampras tidligere trener Paul Annacone er Federers nye hjelper, i første omgang på prøve. Foto: AP/Ron Frehm Vis mer