Federer i storform

Roger Federer viste glimt av gammel storhet da han tok seg videre til fjerde runde av Grand Slam-turneringen US Open.

Sveitseren var lenge regnet som en av de aller ypperste idrettsmennene i verden. Men i år har han slitt og mistet førsteplassen på verdensrankingen til Rafael Nadal.

Nå håper han å redde sesongen med å ta sin femte seier på rad i US Open. Søndag avanserte han enkelt til fjerde runde med seier i strake sett over Radek Stepanek.

Tsjekkiske Stepanek er seedet som nummer 28 i turneringen, og var sjanseløs i møtet med Federer. Sveitseren servet som i glansdagene og sikret seieren med 6-3, 6-3, 6-2.

Da han tok seg videre til tredje runde med seier over Thiago Alves fredag hadde Federer hele 46 upressede feil. Søndag hadde han bare 9.

- Jeg returnerte bra, jeg flyttet meg bra og jeg servet bra. Det lover godt for resten av turneringen. Jeg spiller bra, men det viktigste nå er å vinne turneringen. Jeg prøver ikke å imponere noen i de tidlige rundene, sa sveitseren.

Federer har ikke avgitt sett på tre kamper i New York. Da seieren ble sikret med en rykende forehand søndag, løftet han en knyttet neve i været.

I fjerde runde møter Federer russeren Igor Andrejev. Deretter venter antakeligvis femteseedede Nikolaj Davydenko i kvartfinalen.

MOT STORFORMEN: Tsjekkiske Radek Stepanek var ingen målestokk for Roger Federer i tredje runde av US Open da sveitseren viste at han er på vei mot god, gammel storform. Foto: AFP/Scanpix
MOT STORFORMEN: Tsjekkiske Radek Stepanek var ingen målestokk for Roger Federer i tredje runde av US Open da sveitseren viste at han er på vei mot god, gammel storform. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

(NTB)

Federer i storform