Federer i trøbbel på grusen

Kvalifiseringsspiller tuftet verdenseneren i 1. runde.

(Dagbladet.no): Publikum ante en sensasjon utenom det vanlige da sveitseren Roger Federer møtte Novak Djokovic i 1. runde i Monte Carlo Masters i ettermiddag.

Djokovic, fra Serbia og Montenegro, kom til hovedturneringen etter at han slo svensken Jonas Björkman i kvalfinalen i helga.

Alle trodde Federer ville feie Djokovic enkelt av banen, og bookmakerne ga 1,01 i odds for sveitsisk seier.

Sesongpremie på grus

Men Djokovic startet best med egen serve. Han tok 1. game, og hang godt med i 1. sett, selv om det ble tap 6-3. Derimot rystet han serberen Federer i 2. sett. Det vant Djokovic 6-2.

Det var da publikum begynte å lukte en sensasjon.

Men Federer er ikke verdens beste tennisspiller uten grunn. Han nullstilte seg før siste sett, skjerpet sansene og sopte inn det ene poenget etter det andre. I løpet av 20 minutter hadde han gått opp til 4-1-ledelse. Det endte 6-3.

Kampen var Federers første på grus i år, noe som han sier alltid er litt uvant.

Spilte ikke bra

- Jeg har svært blandede følelser for denne kampen. Jeg kunne spilt mye bedre, men jeg kom meg heldigvis gjennom det til slutt, sa Federer på en pressekonferanse i Monaco etter kampen.

Han sier han håper spillet sitt vil bedre seg utover i turneringen.

Det bør det, for de ni beste mannlige tennisspillerne i verden er med i Monte Carlo Masters. Rafael Nadal er sulten på å forsvare fjorårets turneringsseier.

Federer har vunnet 29 av 30 kamper i år, og har fire turneringstitler.

SLEIT: Roger Federer var ikke i toppslag i dag.