Federer jakter tredje strake tittel

Bare fornøyd med seier.

Den sveitsiske tenniskjempen Roger Federer blir bare fornøyd hvis han tar sin tredje strake Wimbledon-tittel kommende uke. Skal man dømme etter spillet så langt i turneringen ser det lyst ut for den hardtslående stjernen.

Det var spillefri på Wimbledon-gresset i dag. Dagen brukte sveitsiske Roger Federer til å psyke ut konkurrentene. Han skal forsvare seieren fra i fjor og mandag står tidligere French Open-vinner Juan Carlos Ferrero på den andre siden av nettet i den fjerde runden i den prestisjefylte turneringen. Spanjolen kommer nok til å gi Federer en vanskelig kamp. Det er klart for den harde og spennende siste uken på All England Club.

Seiersvant

Vinner Federer årets Wimbledon-turnering kommer han i celebert selskap. Bare Bjørn Borg og Pete Sampras har vunnet gressturneringen på All England Club tre ganger på rad de siste 60 årene. Federer har vunnet 32 kamper på rad på gress og virker ustoppelig på det underlaget. 17 kamper på rad har han vunnet på Wimbledon-anlegget. Alt annet enn turneringsseier blir en nedtur for sveitseren.

- Jeg vil ikke bli fornøyd med noe annet enn seier. Måten jeg spiller på nå gjør at bare seier i turneringen er godt nok, sier han.

Roddick videre

I en annen kamp mandag møter amerikaneren Andy Roddick, som tapte mot Federer i finalen i turneringen i fjor og i semifinalen i 2003, Guillermo Coria. Amerikaneren er fornøyd med å nå uke to av turneringen i England.

- Det er alltid en stor lettelse å komme gjennom de første rundene og til den andre uken. Det er nå de store kampene begynner. Nå er det tid for business, smiler han.

Sjarapova stødig

På kvinnesiden er det den russiske yndlingen Maria Sjarapova som skal forsvare tittelen denne uken. Hun møter Nathalie Dechy fra Frankrike som er seedet som nummer 16 i turneringen.

Sjarapova har spilt bra så langt på Wimbledon og slått seg videre med gull i skoene. Belgiske Kim Clijsters møter amerikanske Lindsay Davenport i en annen stor kamp mandag.

Serena Williams gikk søndag skuffet rundt etter at hun sent lørdag kveld ble slått ut av turneringen i tredje runde. Hun tapte overraskende 3-6, 6-7 (4) mot Jill Craybas fra USA som er ranket som nummer 85 i verden.

- Jeg tror jeg må trene hardere enn jeg har gjort det siste, sier hun skuffet.

(ANB)

GÅR FOR SEIER: Roger Federer.