Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Federer kan spille til han er 60

Tidligere verdensener støtter sveitseren.

VETERAN: Med sine 32 år begynner Roger Federer å bli en av de eldre spillerne på ATP-touren. Ilie Nastase mener likevel at sveitseren fortsatt kan spille i mange år til. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB Scanpix
VETERAN: Med sine 32 år begynner Roger Federer å bli en av de eldre spillerne på ATP-touren. Ilie Nastase mener likevel at sveitseren fortsatt kan spille i mange år til. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Ilie Nastase har seirer i Roland Garros og US Open på merittlista og er tidligere verdensener. Rumeneren reagerer på at mange er villige til å avskrive Federer etter en sesong hvor han vant bare én tittel og falt til 6.-plass på ATP-rankingen.

- Jeg skulle ønske at folk sluttet å si at Federer bør legge opp. Han kan spille så lenge han ønsker det, sier 67-åringen til rumenske medier.

- Jeg er ikke enig med dem som mener at man bør slutte når man er over den absolutte karrieretoppen. Federer behøver ikke å bevise noe som helst, og han kan spille til han er 60 om han ønsker det.

Federer har vært verdensener i 302 uker, mer enn noen annen spiller, i løpet av sin karriere. Nastase mener at 32-åringen fortsatt er en av de mest severdige spillerne selv om han er passert av Rafa Nadal og Novak Djokovic.

- Om Federer ønsker å fortsette, kommer ingen til å si «nei, vi vil ikke se Federer spille». Han legger opp når han har lyst, ikke før, sier Nastase.

- Ingen kan forbli verdensener for alltid, men det er han som bestemmer når han vil gi seg.

Nastase ga seg på ATP-touren som 39-åring, men han fortsatte å spille oppvisningskamper mot andre veteraner til han var i 60-årene.

(NTB)

ROSER FEDERER: Ilie Nastase mener Federer fortsatt er av de mest undeholdende spillerne å se på. Foto: Jacques Demarthon / AFP Photo / NTB Scanpix
ROSER FEDERER: Ilie Nastase mener Federer fortsatt er av de mest undeholdende spillerne å se på. Foto: Jacques Demarthon / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer