Roger Federer vant i sin tenniskamp nummer 1000 på øverste nivå med 6-4, 6-3, 6-2 i tirsdagens kvartfinale mot Juan Martin del Potro fra Argentina.
 Foto: Reuters / Tim Wimborne
Roger Federer vant i sin tenniskamp nummer 1000 på øverste nivå med 6-4, 6-3, 6-2 i tirsdagens kvartfinale mot Juan Martin del Potro fra Argentina. Foto: Reuters / Tim WimborneVis mer

Federer kontrollert til semifinale - Nadal måtte slite

Nå møtes de to stjernene.

Mens Roger Federer tok seg kontrollert til semifinale måtte rivalen spanske Rafael Nadal slite mot tsjekkeren Tomas Berdych i sin kvartfinale tirsdag.

Nadal, som er annenseedet i turneringen, vant 6-7, 7-6, 6-4 og 6-3, men sjuendeseedede Berdych var seig og ga nesten aldri opp en eneste ballveksling.

Etter å ha brutt tsjekkerens serve tidlig det i fjerde settet hadde Nadal også muligheten til å gå opp til 5-2, for å ha muligheten til å serve hjem kampen, men Berdych reddet to settballer og reduserte til 3-4.

Neste gang han hadde muligheten til å bryte så gjorde han det blankt. Nadal hadde en svær bandasje rundt det høyre kneet sitt, og en kamp som varte over fire timer og et kvarter tok helt sikkert på. Torsdag er den gamle erkerivalen Federer motstander.

- Jeg måtte yte mitt beste i nærmest hvert eneste slag, men han spilte veldig bra nesten i hele kampen, sa Nadal om seieren over tsjekkeren.

Reprise
Roger Federer vant i sin tenniskamp nummer 1000 på øverste nivå med 6-4, 6-3, 6-2 i tirsdagens kvartfinale mot Juan Martin del Potro fra Argentina.

Federers kamp mot del Potro var reprise på US Open-finalen i 2009 som sistnevnte vant.

En dobbeltfeil fra del Potro sørget for at Federer tok åpningssettet 6-4. Da Federer først reddet fire bruddballer og så sikret annetsettet 6-3, gikk mye av luften ut av del Potro. Kontrollert kunne Federer sikre tredje sett 6-2.

- Jeg er veldig glad. Jeg synes det var en stor kamp. Det var vanskelig i solen og skyggen som kom krypende inn på banen, sa Federer.

Milepæl
Federer kjenner både Berdych og Nadal godt fra før. Nå blir det duell mot den gamle rivalen Nadal.

- Jeg har spilt mot Berdych over ti ganger og mot Rafa over 20 ganger, så det er ingen hemmeligheter mellom oss lengre, sa Federer.

30-åringen har vunnet 16 grandslamtitler. Seier ble det også da rundet 1000 kamper.

- Dette er en milepæl etter en rekke kamper og mye tennis. Enten har jeg vært med for lenge, eller så er jeg ekstremt sterk. Dere får bestemme hvordan dere vil beskrive det, sa Federer.

Flest kamper har Jimmy Connors med 1427 kamper.

(NTB)