Federer kopierte Björn Borg

Overmannet av følelser.

(Dagbladet.no): Med Björn Borg (51) - mannen som vant fem Wimbledon på rad fra 1976 til 1980 - på tribunen, kunne sveitsiske Roger Federer (25) i dag gjenta svenskens bedrift.

Det gjorde han, men ikke uten problemer.

Motstander Rafael Nadal er nemlig ingen hvem som helst. I dag kunne han bli den første siden nettopp Borg til å vinne både French Open og Wimbledon i en og samme sesong.

Det klarte han ikke, men det var ikke langt fra.

Finalethriller

Som Borgs femte i triumf, mot John McEnroe, ble også Federers femte strake finale en langdryg affære - over tre og halv time tok det før vinneren var kåret.

I likhet med i 1980 måtte det også i dag fem sett til for avgjøre at Federer igjen er vinner av verdens gjeveste tennisturnering.

Nadal, som ble nummer to også i fjor, bet bedre og bedre fra seg utover i kampen, og Federer ble usedvanlig stresset av at utfordreren stadig oftere returnerte ballene i spillet.

STREKKER SEG LENGER: Roger Federer sikret seg i dag sin femte strake seier i Wimbledon. Foto: ALEX LIVESEY/EPA/SCANPIX
STREKKER SEG LENGER: Roger Federer sikret seg i dag sin femte strake seier i Wimbledon. Foto: ALEX LIVESEY/EPA/SCANPIX Vis mer

Men da det virkelig dro seg til, i femte sett, viste Federer hvem som er sjefen.

Overmannet av følelser

I kampens aller siste ballveksling fintet han Nadal helt ut, før han banket ballen i gresset, ramlet om og tok seg til hodet - overmannet av følelser etter sin 11. Grand Slam-seier.

- De tidligere seierne har også vært spesielle, men det betyr noe ekstra å kopiere han der oppe på tribunen, sa Federer i seiersintervjuet, og pekte opp på Björn Borg.

Samtidig passet han på å berømme sin 21 år gamle konkurrent, som har tatt store steg siden i fjor.

- Jeg er glad for alle seierne jeg klarer å samle med meg nå, for om noen år vil han vinne alt, sa Federer trøstende til Nadal.

Federer kopierte Björn Borg
RINGSIDE: En av de imponerte tilskuerne på centrecourten, var svenske Björn Borg, som i sin tid vant fem Wimbledon-triumfer på rad.
FALT OM: Roger Federer ble så glad at han falt om på Wimbledon-gresset. Årsaken var hans femte strake triumf i turneringen, som regner som den største innen tennissporten.
SKUFFET: Rafael Nadal tapte sin andre Wimbledon-finale på rad, men i en alder av 21 år har han fortsatt god tid til å oppnå drømmen.