Federer lett til Wimbledon-semifinalen

Tre strake sett.

JAKTER WIMBLEDON-SEIER NUMMER SEKS: Roger Federer hadde ingen problemer med å slå seg videre til semifinalen. Foto: AP
JAKTER WIMBLEDON-SEIER NUMMER SEKS: Roger Federer hadde ingen problemer med å slå seg videre til semifinalen. Foto: APVis mer

|||Roger Federer viste onsdag hvordan man nøytraliserer Ivo Karlovics server, og er videre til semifinalen i Wimbledon. Det samme er hjemmehåpet Andy Murray.

Den sveitsiske tenniskongen møtte stor motstand i onsdagens kvartfinale i Wimbledon-turneringen.

208 centimeter høye Karlovic hadde før kampen overbevist stort og tatt seg til sin første Grand Slam-kvartfinale ved å ikke tape et eneste servegame i turneringen. Men det var før han møtte sin overmann i Federer.

Riktignok åpnet kroaten på sedvanligvis med ubrutte server, men tidenes beste tennisspiller lot seg likevel ikke skremme. Med noen fantastiske returer brøt Federer serven til Karlovic to ganger i løpet av kampen og vant til slutt med 6-3, 7-5, 7-6.

Dermed er sveitseren klar for sin 21. Grand Slam-semifinale på rad.

- Jeg elsker statistikken på antall semifinaler. 21 er et fantastisk tall, og det viser hvor jevn jeg har vært i disse turneringene, sa Federer etter sin niende seier over Karlovic.

I fredagens semifinale vil Federer møte tyske Tommy Haas, som tok seg videre med å slå Novak Djokovic.

Også skotske Andy Murray tok seg onsdag videre i tennisturneringen og er klar for sin første Wimbledon-semifinale. Han slo den spanske utfordreren Juan Carlos Ferrero med 7-5, 6-3, 6-2.

- Jeg er meget fornøyd med å avansere i strake sett. I forrige runde måtte jeg slite mer for å vinne. Å nå min første semifinale er strålende, og jeg skal gjøre alt for å gå videre til finalen, sa en stolt Murray etter kampen.

Han kan bli britenes første mannlige Wimbledon-mester på 73 år.

(NTB)