ÅPNET MED SEIER: Roger Federer åpnet French Open med en oppskriftsmessig seier i tre strake sett mot australske Peter Luczak. Det så han seg også nødt til å måtte  minne et entusiastisk publikum på Roland Garros om.Foto: SCANPIX/AP Photo/Christophe Ena
ÅPNET MED SEIER: Roger Federer åpnet French Open med en oppskriftsmessig seier i tre strake sett mot australske Peter Luczak. Det så han seg også nødt til å måtte minne et entusiastisk publikum på Roland Garros om.Foto: SCANPIX/AP Photo/Christophe EnaVis mer

Federer måtte be fansen roe seg ned på Roland Garros

- Det er jo bare min første kamp, sa han etter seieren mot Peter Luczak.

|||Verdensener Roger Federer ble hyllet som regjerende mester og vant overbevisende på Roland Garros. Men verdenseneren ba fansen roe seg ned.

- Det er jo bare min første kamp, sa han etter å ha slått australske Peter Luczak 6-4, 6-1, 6-2 i første runde av French Open mandag.

Grand Slam-turneringen i Paris betyr mye for den sveitsiske megastjernen. Han kjempet i en årrekke om å vinne turneringen, uten hell. I fjor klarte han det imidlertid, med finaleseier over svenske Robin Söderling, etter at gruskongen Rafael Nadal røk tidlig ut.

I år forventer alle nok en drømmefinale mellom Federer og Nadal, som tennistilhengerne har vært bortskjemt med de siste årene. Generalprøven kom i Madrid, der Nadal vant finalen.

Federer ville ikke tenke helt fram til Coupe des Mousquetaires (French Open-trofeet) mellom sjarmoffensiv og formelle nødvendigheter mandag.

- Vi har snakket om dette allerede. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg må svare på spørsmålet, men jeg håper på å spille finalen. Hvis det er mot ham (Nadal), så er det perfekt, sa Federer.

Rent spillmessig serverte verdenseneren noen lekre slag til publikums ære på Roland Garros. Blant annet var det klasse over dropslagene.

- Vi får se. Det var første runde, ikke semifinalen. Dessverre, sa Federer.

(NTB)