MÅTTE SJEKKES: Alexander Kudrjavtsev ble gjenstand for Roger Federers research før møtet i Melbourne.Foto: SCANPIX/AFP/WILLIAM WEST
MÅTTE SJEKKES: Alexander Kudrjavtsev ble gjenstand for Roger Federers research før møtet i Melbourne.Foto: SCANPIX/AFP/WILLIAM WESTVis mer

Federer måtte google motstanderen

- Fant ut av et par ting om ham.

Uten å ane annet enn navnet til motstanderen, måtte tennisstjernen Roger Federer (30) søke på internett i håp om å finne russerens svakheter.

Søket ga åpenbart resultater. Sveitseren vant i tre strake sett og sendte 172.-rankede Alexander Kudrjavtsev ut av Australian Open i løpet av en time og 38 minutter i første runde mandag.

- Jeg fant ut av et par ting om ham på internett og visste hva jeg hadde i vente, men intet om hans favorittslag eller svakheter, sa Federer etter seieren.

Tidenes Grand Slam-mester vant 80 prosent av førsteservene sine, og han var fullstendig dominerende i returspillet. Seieren 7-5, 6-2, 6-2 var av det overlegne slaget.

I annen runde venter franskmannen Eric Prodon eller tyskeren Andreas Beck.

Federer jakter på sin femte Australian Open-tittel. På 13 forsøk har 30-åringen aldri tapt en førsterunde i turneringen.

Ryggplagene fra oppkjøringen i Qatar merket Federer intet til.

- Jeg ble helt friskmeldt for tre, fire dager siden, slo han fast.

Annenseedede Rafael Nadal spilte seg også enkelt videre til annen runde. Spanjolen slo ut amerikanske Alex Kuznetsov med 6-4, 6-1, 6-1 i løpet av en time og 47 minutter.

I annen runde står tyske Tommy Haas for tur.

Nadal, som spilte med bandasje på høyre kne, hamret inn 17 av 42 vinnerslag med sitt forehand-varemerke.

OL-mesteren vant Australian Open i 2009, men har kun nådd til semifinalespill ytterligere en gang på de siste fem forsøkene i årets første Grand Slam-turnering.

(NTB)