VANT: Lleyton Hewitt kysser trofeet etter å ha slått Roger Federer i ATP-finalen i Brisbane søndag. Foto: Jason Reed, Reuters / NTB Scanpix
VANT: Lleyton Hewitt kysser trofeet etter å ha slått Roger Federer i ATP-finalen i Brisbane søndag. Foto: Jason Reed, Reuters / NTB ScanpixVis mer

Federer med finaletap i generalprøven før Australian Open

Lleyton Hewitt med første turneringsseier siden 2010.

Lleyton Hewitt nektet Roger Federer en god start på sesongen med finaleseier i Brisbane International søndag.

Den 32-årige hjemmefavoritten seiret 6-1, 4-6, 6-3 og tok sin 29. turneringsseier, men den første siden 2010. Hewitt kommer til å klatre fra 60.- til 43.-plass på ATP-rankingen etter turneringen.

Hewitt har vært gjennom operasjoner de tre siste sesongene, og mange hadde avskrevet ham.

- Før den siste operasjonen fikk jeg ingen garanti for at jeg ville kunne spille igjen. Det beste med dette er tanken på alt jeg har vært gjennom, sa australieren.

Federer innledet kampen svakt og gjorde hele 22 uprovoserte feilslag i første sett. Han hadde ikke avgitt sett på sin vei til finalen, men så ut til å merke effekten av heten og luftfuktigheten etter å ha spilt både single og double i turneringen.

- Jeg følte meg egentlig fin, selv om jeg spilte fem sett lørdag. Jeg hadde bare problemer med å finne rytmen, sa Federer.

Hewitt brøt Federer blankt i kampens første game og avga bare ett poeng i egen serve i 1. sett.

- I første sett så jeg ballen som om det var en fotball. Uansett hvor han servet, var jeg etter den. Det var en flott følelse, sa Hewitt.

Tendensen fortsatte i 2. sett, men gradvis spilte Federer seg inn i kampen og tvang fram et tredje og avgjørende sett. Da trodde mange at sveitseren ville vinne. Han kom til mange bruddsjanser, men det var Hewitt som brøt først og dro tittelen i land.

Federer spilte sin siste turnering før Australian Open, der han jakter sin 18. Grand Slam-tittel. Han har vunnet turneringen i Melbourne fire ganger tidligere.

(NTB)

TAPTE: Roger Federer. Foto: REUTERS/Jason Reed/NTB Scanpix
TAPTE: Roger Federer. Foto: REUTERS/Jason Reed/NTB Scanpix Vis mer