Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Federer med sjokk-exit mot Tsonga i Wimbledon

Tapte for første gang etter 2-0-ledelse i Grand Slam.

UTE AV WIMBLEDON: Roger Federer tapte i kvartfinalen mot Jo-Wilfried Tsonga.  EPA/KERIM OKTEN
UTE AV WIMBLEDON: Roger Federer tapte i kvartfinalen mot Jo-Wilfried Tsonga. EPA/KERIM OKTEN Vis mer

(Dagbladet): Roger Federer (29) har ikke hatt noen drømmesesong på tennisbanen. Med sine 16 Grand Slam-titler (seks i Wimbledon) regnes sveitseren likevel alltid som en av favorittene i samtlige turneringer.

Men i årets Wimbledon ble franske Jo-Wilfried Tsonga (26) for sterk i kvartfinalen.

- Fantastisk Federer åpnet matchen sterkt og ledet 2-0 i sett. Deretter var det franskmannen som tok over. Federer ble spilt av banen av Tsonga som vant tre strake sett og snudde matchen.

- Dette føles helt fantastisk. Jeg er så glad akkurat nå, sier Tsonga rett etter kampen.

- Federer er den største tennisstjernen, og det er spesielt å vinne mot ham på gress som er hans beste underlag, sier han.

Franskmannen vant 3-6,6-7,6-4,6-4,6-4.

Federer har aldri tapt en Grand Slam-match etter å ha ledet 2-0 i sett.

Nå møter franksmannen Novak Djokovic i semifinalen. Tsongas karrierebeste er finaletapet mot Novak Djokovic i Australia Open i 2008. Han har aldri før nådd semifinale i Wimbledon.

Enkelt for Djokovic Serbiske Novak Djokovic fortsetter den gode formen. Han har kun tapt èn match i 2011, mot Federer i Franch Open.

I dag slo han den australske 18-åringen Bernard Tomic 3-1 i sett og kvartfinale.

- Jeg er lettet over å være videre. Det var et bra resultat, men det var en jevn kamp, sa Djokovic etter kampen ifølge NTB.

Rafael Nadal møter Mardy Fish med kampstart rundt 17.00, mens hjemmehåpet Andy Murray møter spanske Feliciano Lopez senere i kveld.

SKRELL: Jo-Wilfried Tsonga snudde kampen mot Federer til 3-2-seier, etter at han selv lå under 0-2. Foto:         REUTERS/Toby Melville
SKRELL: Jo-Wilfried Tsonga snudde kampen mot Federer til 3-2-seier, etter at han selv lå under 0-2. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media