Federer og Djokovic lett videre

Enkelt for favorittene i Wimbledon.

LETT: Roger Federer tok seg enkelt videre fra Wimbledons første runde med 6-1, 6-1, 6-1-seier over Albert Ramos mandag. Foto: SCANPIX/REUTERS/Suzanne Plunkett
LETT: Roger Federer tok seg enkelt videre fra Wimbledons første runde med 6-1, 6-1, 6-1-seier over Albert Ramos mandag. Foto: SCANPIX/REUTERS/Suzanne PlunkettVis mer

Verken Roger Federer eller Novak Djokovic lot utfordrerne komme nær dem da de åpnet Wimbledon-turneringen i tennis med klare seirer mandag.

Sammen med Rafael Nadal og Andy Murray, har sveitsiske Federer og serbiske Djokovic dominert herretennisen de siste årene. Federer hadde følgende forklaring på situasjonen etter å ha banket Wimbledon-debutanten Albert Ramos 6-1, 6-1, 6-1 i første runde:

- Mental og fysisk styrke og talent. De tre tingene sammen. Det er utrolig hvordan vi (fire) har klart å vinne ikke bare Grand Slam-turneringene, men også alt annet, sa verdenstreeren med seks Wimbledon-titler bak seg.

- Det er interessant. Det viser hvor solide vi har vært de siste årene. Det er ikke lett å slå igjennom for andre utøvere. Vi jobber for å ha styrken til å vinne også på de dårlige dagene.

Verdensener Djokovic hadde heller ikke problemer med å ta seg videre fra første runde. Serberen sendte spanske Juan Carlos Ferrero hjem med 6-3, 6-3, 6-1-seier.

- De første to settene var spennende og jevne Men jeg er veldig fornøyd med prestasjonen min, mente Djokovic.

Murray og Nadal er trukket på samme side i turneringen og åpner først tirsdag. Mange kamper skal spilles, men nok en gang ligger det an til at de to tennisstjernene møtes i semifinalen.

(NTB)