Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Federer og Roddick greit videre

Wimbledon i gang for stjernene.

GOD START: Roger Federer er underveis i Wimbledon.Foto: SCANPIX//REUTERS/Stefan Wermuth
GOD START: Roger Federer er underveis i Wimbledon.Foto: SCANPIX//REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

2009-finalistene Roger Federer og Andy Roddick hadde begge litt startproblemer, men tok seg likevel videre fra 1. runde av Wimbledon tirsdag.

Federer slet noe med å få kontroll over de harde servene til Mikhail Kukusjkin fra Kasakhstan, men tok til slutt hjem seieren i tre strake sett 7-6, 6-4, 6-2. Sveitseren jakter sin sjuende Wimbledon-tittel og dermed en tangering av Pete Sampras' rekord i nyere tid, men erkjente at han hadde trøbbel i innledningen.

- Den første kampen i Wimbledon er aldri enkel. Jeg slet med å få inn nok returer i det første settet. Han spilte godt. Det var vanskelige forhold og mye vind. Måten vinden kom inn på var underlig, kommenterte 29-åringen.

Andy Roddick har vært en spiller å regne med i Wimbledon i snart et tiår og er en populær mann blant britiske tennisfans. Publikummet på All England Club begynner å bli vant til at den servesterke amerikaneren slår seg langt i turneringen.

28-årige Roddick har spilt Wimbledon-finale i 2004, 2005 og 2009, men har aldri gått helt til topps. I alle finalene var det Federer som stoppet amerikaneren fra å vinne tittelen.

Tirsdag tok åttendeseedede Roddick seg videre greit videre med 6-4, 7-6, 6-3 over den solide tyskeren Andreas Beck.

(NTB)