UTSLITT OG UTSLÅTT: Roger Federer  falt om i det femte setter mot Milos Raonic. Foto: NTB  Scanpix
UTSLITT OG UTSLÅTT: Roger Federer  falt om i det femte setter mot Milos Raonic. Foto: NTB  ScanpixVis mer

Federer på trynet ut av Wimbledon etter ny thriller

Roger Federer måtte strekke våpen i Wimbledon-semifinalen mot Milos Raonic. Federer ledet 2-1 i sett underveis, men canadiske Raonic snudde det dramatiske oppgjøret til 3-2.

Raonic, som har tennislegenden John McEnroe i trenerteamet sitt i Wimbledon, vant med sifrene 6-3, 6-7, 4-6, 7-5, 6-3. Han er klar for sin første finale i en Grand Slam-turnering.

– Jeg holdt meg positiv underveis, og mentalt sett var jeg på mitt aller beste. Det utgjorde en stor forskjell i dag, tror jeg. Jeg er glad jeg klarte å snu kampen, sa en smilende Raonic i et intervju vist på TV 2 Sportskanalen etter kampslutt.

25 år gamle Raonic møter hjemmehåpet Andy Murray eller Tomas Berdych i finalen søndag. De to sistnevnte møtes senere fredag.

Raonic tok første sett mot Federer 6-3, men den sveitsiske veteranen vant andre sett 7-6 i tie break. Deretter fulgte han opp med 6-4 i tredje sett.

Federer virket også å ha overtaket i fjerde, men Raonic viste stayerevne og holdt seg inne i settet. Til slutt sjokkerte han Federer på stillingen 6-5. Canadieren brøt sveitseren og tok settet med 7-5.

I det femte og avgjørende settet måtte Federer to ganger motta behandling, blant annet etter å tilsynelatende ha pådratt seg en vridning i kneet. Raonic brøt sveitserens serve på 2-1, og Federer maktet ikke å komme tilbake. Til slutt servet canadieren seg videre med 6-3. Raonic slapp ut et spontant jubelbrøl da avansementet var i boks.

Federer tok seg til semifinalen etter en utrolig snuoperasjon mot kroaten Marin Cilic onsdag, men fredag var eventyret altså over for tennisstjernen, som aldri tidligere hadde tapt en semifinale i Wimbledon.

(NTB)