TO SERVEBRUDD: To servebrudd var alt Roger Federer maktet å få til i løpet av fire timer og 26 minutter mot Juan Martin Del Potro. Det bvar imidlertid nok til å ta seg til OL-finale. Foto:  Elise Amendola / AP Photo / NTB Scanpix
TO SERVEBRUDD: To servebrudd var alt Roger Federer maktet å få til i løpet av fire timer og 26 minutter mot Juan Martin Del Potro. Det bvar imidlertid nok til å ta seg til OL-finale. Foto: Elise Amendola / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Federer seirende ut av rekordlang servefest

Til OL-finale etter maratonkamp mot Del Potro.

(Dagbladet): Roger Federer mangler bare OL-gull i single for å krone en fantastisk karriere.

Håpet om å bli den fjerde spilleren til å fullføre en såkalt «Career Golden Slam» - Australian Open, French Open, Wimbledon, US Open og OL - lever fortsatt etter å ha gått seirende ut av en fire timer og 26 minutter lang servefest mot argentineren Juan Martin Del Potro.

Bare Steffi Graff på kvinnesiden og André Agassi og Rafael Nadal på herresiden har tidligere klart det kunststykket.

- Det var selvfølgelig en stor kamp. Veldig tøff fra start til mål. Jeg tror ikke jeg har spilt et så langt sett i en tresetter før, så det var veldig tøft fysisk mot slutten, og også en mental påkjenning. Jeg føler virkelig med Juan Martin, men han kan være veldig stolt av seg selv, sier verdenseneren, ifølge BBC.

Fram og tilbake Mellom sveitseren og en OL-finale stod altså Del Potro, som slo Federer i US Open-finalen i 2009, men som aldri hadde slått verdenseneren på gress.

Det ble en høydramatisk kamp om finaleplass på centercourten. Del Potro vant det første settet 6-3, før Federer slo tilbake i andre sett hvor sveitseren vant 7-6 etter tiebreak (7-5).

SLAGEN: Juan Martin Del Potro gjorde det han kunne for å stoppe Roger Federer og ga ikke bort et eneste servegame før over tre timer ut i kampen. Etterpå var det en slagen argentiner som gratulerte sin sveitsiske motstander.Foto: Martin Bernetti / AFP PHOTO / NTB Scanpix
SLAGEN: Juan Martin Del Potro gjorde det han kunne for å stoppe Roger Federer og ga ikke bort et eneste servegame før over tre timer ut i kampen. Etterpå var det en slagen argentiner som gratulerte sin sveitsiske motstander.Foto: Martin Bernetti / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

Den nervepirrende kampen gikk senere til etter 6-6 i det tredje settet. Som i Grand Slam-turneringer, spilles det ikke tiebreak i avgjørende sett. Derfor måtte en av spillerne få et servebrudd for å avgjøre kampen til egen fordel.

Ingen av spillerne hadde planer om å gi seg lett. Roger Federer hadde sjansen til å serve seieren hjem på stillingen 10-9, men mislyktes da Del Potro brøt tilbake.

To servebrudd Først på stillingen 18-17 til Federer i avgjørende sett etter og etter nesten fire og en halv time i aksjon på centercourten traff Del Potro nettet på Federers tredje matchball, og da var det hele over.

Kampen, som var temmelig nøyaktig en halvtime lenger enn den rekordlange annenrundekampen mellom Jo-Wilfried Tsonga og Milos Raonic, var en oppvisning i serving i ultraklassen på det raske gressdekket.

Bare to ganger klarte Federer å bryte Del Potros serve, men det viste seg å være tilstrekkelig til å vinne kampen. Selv vartet han opp med 24 ess mot argentinerens 11.

Topper verdensrankingen For et par uker siden vant Roger Federer Wimbledon-turneringen for utrolige sjuende gang. Samtidig klatret han til topps på verdensrankingen igjen. To år etter at han var der sist.

På en pressekonferanse før mesterskapet ble Federer spurt om han vil gi seg dersom han vinner OL-gullet i London, ettersom han da vil ha vunnet alt. Det bare smilte veteranen på 30 av.

- Jeg har ingen planer om å gi meg — uansett hvordan det går i OL. Jeg elsker dette livet, og så lenge hodet og kroppen henger med, så ønsker jeg å fortsette.

Med OL-tennisen på Old England Club, hvor han nylig vant Wimbledon, er favorittstempelet naturligvis godt planta på Federer. Og spesielt når Rafael Nadal er ute av OL med en kneskade.

I den andre semifinalen i Wimbledon spiller Andy Murray mot Novak Djokovic seinere i kveld.