Federer seirende ut av rekordlang servefest

Til OL-finale etter maratonkamp mot Del Potro.

TO SERVEBRUDD: To servebrudd var alt Roger Federer maktet å få til i løpet av fire timer og 26 minutter mot Juan Martin Del Potro. Det bvar imidlertid nok til å ta seg til OL-finale. Foto:  Elise Amendola / AP Photo / NTB Scanpix
TO SERVEBRUDD: To servebrudd var alt Roger Federer maktet å få til i løpet av fire timer og 26 minutter mot Juan Martin Del Potro. Det bvar imidlertid nok til å ta seg til OL-finale. Foto: Elise Amendola / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

(Dagbladet): Roger Federer mangler bare OL-gull i single for å krone en fantastisk karriere.

Håpet om å bli den fjerde spilleren til å fullføre en såkalt «Career Golden Slam» - Australian Open, French Open, Wimbledon, US Open og OL - lever fortsatt etter å ha gått seirende ut av en fire timer og 26 minutter lang servefest mot argentineren Juan Martin Del Potro.

Bare Steffi Graff på kvinnesiden og André Agassi og Rafael Nadal på herresiden har tidligere klart det kunststykket.

- Det var selvfølgelig en stor kamp. Veldig tøff fra start til mål. Jeg tror ikke jeg har spilt et så langt sett i en tresetter før, så det var veldig tøft fysisk mot slutten, og også en mental påkjenning. Jeg føler virkelig med Juan Martin, men han kan være veldig stolt av seg selv, sier verdenseneren, ifølge BBC.

Fram og tilbake Mellom sveitseren og en OL-finale stod altså Del Potro, som slo Federer i US Open-finalen i 2009, men som aldri hadde slått verdenseneren på gress.

Det ble en høydramatisk kamp om finaleplass på centercourten. Del Potro vant det første settet 6-3, før Federer slo tilbake i andre sett hvor sveitseren vant 7-6 etter tiebreak (7-5).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer