Federer skylder på racketen for semifinale-tap

- Jeg har mange ganger vært nær ved å bytte til en større racket.

MISFORNØYD MED RACKETEN: Roger Federer mener racketen må ta sin del av skylden for at han røk ut i semifinalen i ATP-turneringen i Hamburg. Foto: EPA/AXEL HEIMKEN/NTB Scanpix
MISFORNØYD MED RACKETEN: Roger Federer mener racketen må ta sin del av skylden for at han røk ut i semifinalen i ATP-turneringen i Hamburg. Foto: EPA/AXEL HEIMKEN/NTB ScanpixVis mer

Roger Federer røk ut i semifinalen i ATP-turneringen i Hamburg lørdag. Han skylder på racketen for tapet.

Han tapte for argentinske Federico Delbonis som er ranket som nummer 114 i verden. Den suksessrike sveitseren med 77 turneringsseirer på samvittigheten bestemte etter den tidlige exiten i årets Wimbledon-turnering at det var på tide å teste ut nye racketer.

- Jeg har mange ganger vært nær ved å bytte til en større racket, men jeg har ikke hatt tid nok til det. Etter at jeg tapte i Wimbledon tenkte jeg at dette var et godt tidspunkt for å teste nye racketer og se om jeg får tid til å skifte eller ikke, sa Federer.

Med sommerens dårlige innsats har han falt ned til femteplass på verdensrankingen. Han innrømmer også at storformen er langt unna.

- Jeg kjemper hele tiden med å finne rytmen og timingen min. Jeg forsøkte alt hva jeg har maktet her i Hamburg, men det har vært en tøff uke. Jeg er glad for at jeg klarte å komme så langt som til semifinale, sa Federer.

Neste turnering for Federer er på hjemmebane i Swiss Open i Gstaad kommende uke. (©NTB)