SLITER: Roger Federer tørker svetten under førsterundekampen mot Alejandro Falla. Foto: AP
SLITER: Roger Federer tørker svetten under førsterundekampen mot Alejandro Falla. Foto: APVis mer

Federer slapp med skrekken i første runde

Nær ved å ryke ut mot useedet colombianer i Wimbledon.

||| (Dagbladet): Roger Federer - Alejandro Falla 5-7, 4-6, 6-4, 7-6 (7-1), 6-0.

Roger Federer var i store problemer i første runde i Wimbledon, verdens mest prestisjefulle tennisturnering.

Mot colombianske Alejandro Falla, som kom til andre runde i turneringen i 2004, 2006 og 2007, lå Federer under 2-0 i sett - og var altså på vei ut.

Etter å ha redusert til 1-2 i tredje sett, brøt Falla Federers serve i det fjerde, men på stillingen 5-4 kom nervene til colombianeren. Federer maktet å bryte serven tilbake. Spillerne måtte dermed ut i tiebreak i fjerde sett - et tiebreak der Federer holdt hodet kaldest og vant med sterke 7-1.

Derfor måtte det et femte og avgjørende sett til for å kåre en vinner, og der så det ut som om alvoret har begynt å innhente Falla. Federer brøt nemlig colombianerens servegame allerede ved første anledning, og holdt sitt eget.

Historien gjentok seg i Fallas to neste servegame, som på tross av flere gameballer ikke klarte å prikke inn vinneren. Det gjorde derimot Federer, som gikk opp til 3-0, og ettterhvert også 5-0.

Sveitseren hadde få problemer med å serve hjem kampen, men er neppe særlig fornøyd med gjennomføringen etter å ha måttet slite seg gjennom åpningskampen.

Sveitseren har vunnet Wimbledon seks ganger tidligere og står med 16 Grand Slam-seire. Han er regjerende mester i Wimbledon, og i 2008 tapte han det som av mange regnes som tidenes finale i turneringen, da spanske Rafael Nadal vant.

Federer regnes av mange som tidenes beste tennisspiller, han er for øyeblikket ranket som verdens nest beste spiller.

OVERRASKET: Alejandro Falla rystet Roger Federer i første runde i Wimbledon, men ble til slutt innhentet av alvoret. Foto: AFP
OVERRASKET: Alejandro Falla rystet Roger Federer i første runde i Wimbledon, men ble til slutt innhentet av alvoret. Foto: AFP Vis mer