Federer sleit i andre runde i Australia

- Jeg var heldig som tok meg videre.

I TRØBBEL: Franskmannen Gilles Simon (t.v.) rystet verdenstoer Roger Federer under andre runde av Australian Open. Federer vant til slutt 6-2, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3.Foto: Paul Crock, AFP/Scanpix
I TRØBBEL: Franskmannen Gilles Simon (t.v.) rystet verdenstoer Roger Federer under andre runde av Australian Open. Federer vant til slutt 6-2, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3.Foto: Paul Crock, AFP/ScanpixVis mer

Annenseedede Roger Federer måtte virkelig slite med å slå franske Gilles Simon 3-2 i sett i annen runde av Australian Open i dag.

Federer, som er regjerende mester, tok de to første settene relativt greit med 6-2, 6-3. Men derfra virket seg som om useedede Simon fikk ny tenning og klarte overraskende å snu kampen fullstendig med å ta de to neste settene med 6-4.

Federer virket mer og mer stresset, men klarte å vinne de viktige poengene i det avgjørende femtesettet. Sveitseren reddet blant annet to settballer på stillingen 3-2 i Simones serve og gikk opp til 4-2. Derfra og inn var den ingen tvil og sveitseren tok hjem settet med 6-3.

Han unngikk dermed sitt første tap i løpet av annenrunde i en Grand Slam-turneringen etter at han forsvant ut av i French Open i 2003.

- I dag var jeg heldig som tok meg videre, sa Federer.

- Han (Simon) er en god spiller og kampene mot ham er aldri lette. De går som regel hele veien. Heldigvis så møter jeg ham ikke mer i denne turneringen, sa 28-åringen leende.

Federer skal ut mot belgieren Xavier Malisse i tredje runde fredag. Federer med 16 Grand Slam-titler søker sitt femte Australian Open-mesterskap. I så fall vil han likevel være en seier bak Roy Emerson.

(NTB)