Federer sleit i andre runde i Australia

- Jeg var heldig som tok meg videre.

I TRØBBEL: Franskmannen Gilles Simon (t.v.) rystet verdenstoer Roger Federer under andre runde av Australian Open. Federer vant til slutt 6-2, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3.Foto: Paul Crock, AFP/Scanpix
I TRØBBEL: Franskmannen Gilles Simon (t.v.) rystet verdenstoer Roger Federer under andre runde av Australian Open. Federer vant til slutt 6-2, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3.Foto: Paul Crock, AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Annenseedede Roger Federer måtte virkelig slite med å slå franske Gilles Simon 3-2 i sett i annen runde av Australian Open i dag.

Federer, som er regjerende mester, tok de to første settene relativt greit med 6-2, 6-3. Men derfra virket seg som om useedede Simon fikk ny tenning og klarte overraskende å snu kampen fullstendig med å ta de to neste settene med 6-4.

Federer virket mer og mer stresset, men klarte å vinne de viktige poengene i det avgjørende femtesettet. Sveitseren reddet blant annet to settballer på stillingen 3-2 i Simones serve og gikk opp til 4-2. Derfra og inn var den ingen tvil og sveitseren tok hjem settet med 6-3.

Han unngikk dermed sitt første tap i løpet av annenrunde i en Grand Slam-turneringen etter at han forsvant ut av i French Open i 2003.

- I dag var jeg heldig som tok meg videre, sa Federer.

- Han (Simon) er en god spiller og kampene mot ham er aldri lette. De går som regel hele veien. Heldigvis så møter jeg ham ikke mer i denne turneringen, sa 28-åringen leende.

Federer skal ut mot belgieren Xavier Malisse i tredje runde fredag. Federer med 16 Grand Slam-titler søker sitt femte Australian Open-mesterskap. I så fall vil han likevel være en seier bak Roy Emerson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer