Federer sleit seg til finalen

Tre timer. Tre tøffe sett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

Verdensener sveitseren Roger Federer er klar for finalen i French Open etter å ha slått russeren Nikolaj Davydenko i semifinalen i tre jevne sett.

Federer vant 7-5, 7-6, 7-6 i en svært tøff batalje som varte litt over tre timer på centercourten på Roland Garros.

Sveitseren er på vei mot å vinne sin fjerde strake Grand Slam-seier og var som vanlig best på de mest viktige poengene.

Fjerde seedede Davydenko kjempet desperat for å holde liv i kampen i tredjesettet, men misbrukte settballer både på stillingen 5-4 i settet og 7-6 i tie breaket som Federer til slutt vant 9-7.

Tennishistorien blir beriket når verdensener Roger Federer møter erkerival og verdenstoer Rafael Nadal i en drømmefinale i French Open søndag.

Spanjolen Nadal seiret i tre strake sett (7-5, 6-4, 6-2) mot serbiske Novak Djokovic i semifinalen fredag. 21-åringen øyner nå sjansen til å tangere Björn Borgs tre strake French Open-titler mellom 1978 og 1980.

20 år gamle Djokovic forsøkte sitt beste, men hadde i realiteten liten sjanse mot sin muskuløse rival. Dermed blir Ana Ivanovic eneste serbiske innslag i French Open-finalene. Hun møter Justine Henin i kvinnenes finale lørdag.

Nadal og Federer spilte også i fjor French Open-finalen.

FIRE STRAKE? Roger Federer fikk det tøft i semifinalen, men kan likevel vinne fire store på rad. Foto: AP
FIRE STRAKE? Roger Federer fikk det tøft i semifinalen, men kan likevel vinne fire store på rad. Foto: AP Vis mer

(NTB)

DRØMMEFINALE: Rafael Nadal kom seg til finalen etter tre strake sett, og dermed er det duket for en drømmefinale i Paris.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer