Federer storspilte til Grand Slam-tittel nummer 16

Andy Murray kom til kort i Melbourne.

TILBAKE PÅ SITT BESTE: Roger Federer spiller igjen sin beste tennis, og var minst ett nummer for stor for Andy Murray i Australian Open-finalen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Torsten BLACKWOOD
TILBAKE PÅ SITT BESTE: Roger Federer spiller igjen sin beste tennis, og var minst ett nummer for stor for Andy Murray i Australian Open-finalen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Torsten BLACKWOOD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Roger Federer - Andy Murray 6-3, 6-4, 7-6 (13-11).

Da Roger Federer gikk seirende ut av den vanvittige serveduellen mot Andy Roddick på Centre Court i Wimbledon i fjor sommer, skrev det sveitsiske tennisfenomenet et stort stykke tennishistorie da han ble den første spilleren på herresiden som har vunnet 15 Grand Slam-titler i karrieren.

Noen uker i forveien hadde han kommet seg opp på samme antall som «Pistol» Pete Sampras, 14, da han gjorde forholdsvis kort prosess med svenskenes tennisyndling Robin Söderling i Paris.

«Alle» trodde at triumf nummer 16 var en ren formalitet da Federer, med fem strake US Open-titler bak seg, møtte Juan Martin del Potro i finale på Flushing Meadows i New York. Den høyreiste argentinske unggutten overrasket imidlertid en hel tennisverden, og kjempet sveitseren i senk i en neglebitende affære.

Spørsmålet var om Andy Murray kunne ende den britiske Grand Slam-tørken på herresiden som er inne i sitt 74. år, og samtidig stoppe Federer, som igjen har spilt opp mot sitt beste gjennom to uker «Down Under». Dette var Murrays andre finaleopptreden i en Grand Slam-turnering. Den forrige tapte han mot nettopp Federer i US Open i 2008. Sveitseren spilte til sammenligning i finale nummer 22.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.