GRESS ER GRØNT OG GRUS ER RØDT: Rafael Nadal synes ikke noe om å spille på hjemmebane i Madrid på blå grus. Her på rød grus i Paris. Foto: AP/Christophe Ena
GRESS ER GRØNT OG GRUS ER RØDT: Rafael Nadal synes ikke noe om å spille på hjemmebane i Madrid på blå grus. Her på rød grus i Paris. Foto: AP/Christophe EnaVis mer

Federer støtter Nadal i kampen mot blå grus

Arrangøren mener fargen er best på TV.

Roger Federer synes ATPs klarsignal for å bruke nytt underlag under Madrid Masters neste år er trist.

- Jeg håper jeg aldri blir nødt til å spille på blått gress, melder Rafael Nadal.

Nadal har stilt seg svært kritisk til at turneringslederen i Madrid, Ion Tiriac, har fått gjennomslag for sitt ønske om å endre fargen på den tradisjonsrike rødgrusen. Begrunnelsen Tiriac bruker er at en blå variant egner seg bedre på TV.

BLÅTT OG GODT: Her trener en spansk tennisspiller på den blå grusbanen i Madrid. Foto: AFP/Dani POZO
BLÅTT OG GODT: Her trener en spansk tennisspiller på den blå grusbanen i Madrid. Foto: AFP/Dani POZO Vis mer

- Det er synd fordi dette underlaget har historie og tradisjon. Jeg håper jeg aldri må spille på blått gress, har grusspesialisten Nadal skrevet på mikrobloggen Twitter.

- Jeg har mellom 300 og 500 millioner seere. Dersom det viser spillet bedre på TV kommer vi til å endre underlaget, selv om én eller to personer protesterer, sier Ion Tiriac.

Rumeneren mener TV-produsentene og 90 prosent av spillerne er overbevist om at det vil være riktig å endre fargen på grusen. Tiriac sier tradisjonen ikke er spesielt viktig og sammenligner situasjonen med da man byttet farge på innendørsbanene for 30 år siden. Tiriac er den en samme mannen som sørget for at innendørsturneringen i Stuttgart gikk over på blått underlag da denne fortsatt ble spilt på hardcourt.

HJELPER SPORTEN: Arrangør Ion Tiriac forteller at blå grus gjør det opptil 30 prosent lettere å se ballen i kamper. Foto: EPA/ROBERT GHEMENT
HJELPER SPORTEN: Arrangør Ion Tiriac forteller at blå grus gjør det opptil 30 prosent lettere å se ballen i kamper. Foto: EPA/ROBERT GHEMENT Vis mer

Roger Federer vil ikke konstatere om endringen til blå grus i Madrid er positiv eller negativ, men mener de arrangementsansvarlige må høre på spillernes ønsker.

- Jeg synes det er trist at en spiller som Rafa, i en turnering i sitt eget hjemland, må kjempe mot et underlag han ikke ønsker å spille på. Jeg ville hørt på Rafa i en sak som denne. Det er trist at vi skal spille på et underlag som ikke godtas av alle spillere, sier Federer.

(NTB-DPA)