Federer tangerte rekord

- Når jeg spiller bra, følger statistikken også.

ENKELT: Roger Federer tok seg enkelt av Tomas Kamke i innledningen av Roland-Garros. Foto: REUTERS/Benoit Tessier/NTB scanpix
ENKELT: Roger Federer tok seg enkelt av Tomas Kamke i innledningen av Roland-Garros. Foto: REUTERS/Benoit Tessier/NTB scanpixVis mer

Roger Federer innledet sin 50. Grand Slam-turnering på rad med enkel seier over Tomas Kamke i Roland-Garros mandag.

Sveitseren måtte ha seks matchballer for å avgjøre kampen, men med 6-2, 7-5, 6-3 var han aldri truet. Federer tangerte rekorden til Jimmy Connors på 233 seirer i Grand Slam-turneringer.

Federer har 233 seirer og 35 tap i Grand Slam-turneringer. Han har vunnet 16 titler i de fire store turneringene.

Mandagens seier var også hans 50. i Roland-Garros, der han fikk sin Grand Slam-debut som wildcardspiller i 1999. Siden da har han mistet bare en Grand Slam-turnering. Det var US Open samme år, som han ikke var kvalifisert for.

- Jeg nyter å spille her. Når jeg spiller bra, følger statistikken også. Det er stort å ha spilt og vunnet her så ofte, og jeg håper det fortsetter, sa Federer, som har 50 seirer og 12 tap i Paris.

Han har riktig nok vunnet Roland-Garros bare en gang (i 2009), mens han har fire seirer i Australian Open, fem i US Open og seks i Wimbledon.

(NTB)