Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roger Federer klar for finale i Australian Open

Federer til Australian Open-finale

Roger Federer er klar for å jakte sin 20. Grand Slam-tittel etter at motstanderen Chung Heyon måtte gi seg i fredagens semifinale.

KLAR FOR FINALE: Roger Federer. Foto: AFP PHOTO / WILLIAM WEST
KLAR FOR FINALE: Roger Federer. Foto: AFP PHOTO / WILLIAM WEST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Federer vant det første setter 6-1 og på stillingen 5-2 i det andre kastet Chung inn håndkleet. Det var trolig et gnagsår som stoppet ham.

Nå startet ikke kampen så bra for Chung. Den store overraskelsen i årets Australian Open ble brutt av Federer allerede i sitt første servegame. Han hadde muligheten og en breakball i Federers serve, men veteranen klarte å ro i land gamet til 2-0.

Den 21 år gamle sørkoreaneren holdt sin annen serve, men i det tredje klarte Federer å bryte igjen. Derfor tok den 15 år eldre spilleren det første settet relativt greit på litt over en halvtime.

I det andre settet klarte Federer først å bryte til 3-1. De holdt hver andre server fram til 5-2. Sørkoreanerens har tatt seg til semifinalen på grunn av sin store bevegelse og tempo i spillet sitt. Det virket ikke lenger som han klarte å holde tritt med veteranen Federer lenger.

- Jeg synes første sett var normalt. Jeg vet ikke hva som skjedde med min motstander for jeg var fokusert med mitt eget spill. Men jeg så jo at han begynte å slite og ikke var så bevegelig lengre, sa Federer.

- Men han har spilt en flott turnering og jeg tror vi vil se mer til Chung, sa 36-åringen.

På grunn av varmen i Melbourne hadde man valgt å lukke taket på Rod Layer-anlegget.

- Jeg husker jeg lo da Venus Williams klaget over varmen tidlig i turneringen etter at man hadde lukke taket og tenkte at de har jo bra aircondition der. Jeg synes det var fryktelig varmt til å begynne med og nede på banen merket vi ikke mye til det, sa Federer som har vunnet hele 19 Grand Slam-turneringer.

I søndagens finale møter han den kroatiske servekanonen Milan Cilic. Federer slo Cilic i fjorårets Wimbledon-finale, men Federer har for mye rutine til å ta lett på oppgaven.

- Jeg vet hvor vanskelig det er å vinne en Grand Slam, derfor nøyer jeg med å være glad for å ta ytterligere en Grand Slam før jeg gir meg, sa sveitseren.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!