Federer til kvarten etter maktdemonstrasjon

Ingen 2002-reprise for Hewitt.

Roger Federer spilte seg enkelt videre til kvartfinalen i Wimbledon-turneringen. Lleyton Hewitt ble aldri noen målestokk.

Hewitt rakk så vidt å vinne den prestisjefylte turneringen en gang (2002), før Federer startet sin suverene seiersrekke. Sveitseren har ikke tapt en kamp på gress siden han røk ut i 2002, og jakter sin sjette strake tittel.

I mandagens kamp viste Federer at han er i god form, og særlig servene satt bra. Sveitseren, som er inne i sin 231. strake uke som verdensener, gikk til kvartfinale etter 7-6

(9-7), 6-2, 6-4.

Hewitt sprakk

Et jevnt åpningssett ble avgjort ved at Federer brukte teknologien som er tilgjengelig i Wimbledon. Han utfordret et Hewitt-poeng, og datateknologien ga ham så vidt medhold. Federers ball var inne med minimal margin.

- Det var veldig viktig å få den avgjørelsen. Jeg hadde en følelse av at den var inne og utfordringen min viste at den var det, sa Federer.

Etter det brøt Hewitt nærmest sammen, og Federer tok en tidlig 4-0-ledelse i annet sett.

STOR PÅ GRESS: Verdensener Roger Federer måtte kjempe i første sett, men så var det bølgefri seiling resten av kampen. Foto: REUTERS/SCANPIX
STOR PÅ GRESS: Verdensener Roger Federer måtte kjempe i første sett, men så var det bølgefri seiling resten av kampen. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Jeg servet bra i dag, men han var farlig. Jeg klarte det til slutt og spilte veldig bra når jeg var nødt til det. Jeg reddet mange fine baller, sa Federer.
Maratonkamp
I kvartfinalen møter han Mario Ancic. Kroaten, som er den siste som har slått Federer på gress (i 2002), måtte gjennom en maratonkamp da han booket plass i kvartfinalen på Fernando Verdascos bekostning.

Spanieren Verdasco vant første og annet sett 6-3, 6-4 og så ut til å ha kvartfinalebilletten i lomma. Men Ancic kjempet seg tilbake og berget et femte og avgjørende sett med 6-3, 6-4 i tredje- og fjerde sett.

Det siste settet lot seg imidlertid ikke avgjøre helt uten videre. Det hele gikk til tiebreak, men også der var det vanskelig å skille de to. Til slutt kunne Ancic puste lettet ut etter 13-11-seier i femte sett.

Det er et resultat man ser svært sjeldent i tennissporten. Og det er ikke positivt for Ancic. En kamp på nesten fire timer (230 minutter) tærer på kreftene.

Federer og Ancic møtte hverandre i French Open tidligere i sommer. Da var Federer suveren, men det er glemt nå, hevder verdenseneren.

- Jeg gleder meg til å møte Mario igjen. Han er en fin fyr som spiller bra. Jeg slo ham i Paris, men det blir annerledes nå, sa Federer.

(NTB)

Federer til kvarten etter maktdemonstrasjon
UTEN SJANSE: Lleyton Hewitt er den siste ikke-Federer som har vunnet Wimbledon, det var i 2002. I dag ble han utspilt.