TIL SEMIFINALE: Roger Federer. Foto: NTB Scanpix 
TIL SEMIFINALE: Roger Federer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Federer til semi etter kvartfinaledrama:
- Dette vil bli husket for alltid

Roger Federer kom tilbake fra 0-2 i sett og snudde kampen mot kroaten Marin Cilic i Wimbledon. Den sveitsiske tennisstjernen møter Milos Raonic i semifinalen.

Roger Federer kom tilbake fra 0-2 i sett og snudde kampen mot kroaten Marin Cilic på gresset i Wimbledon. Den sveitsiske tennisstjernen møter Milos Raonic i semifinalen.

– Drømmen fortsetter. Jeg kunne ikke ha vært mer lykkelig. Jeg var i store problemer i det tredje og det fjerde settet, men jeg håpet på litt flaks. Det var en utrolig kamp, sa Federer til C More etter kampslutt.

Federer var i kjempetrøbbel underveis i kvartfinalen, og hadde blant annet tre matchballer mot seg, men veteranen kjempet seg tilbake i oppgjøret. I femte sett brøt han Cilic' serve på stillingen 4-3, og sveitseren kunne dermed serve kampen hjem. Det lyktes han med, til Wimbledon-publikumets store glede.

– Dette vil bli husket for alltid i Wimbledon-historien. Federer hadde tre matchballer mot seg, men nå er han videre. Et av de villeste comebackene noen gang. Tennis på absolutt høyeste nivå, konkluderte TV 2s kommentatorduo etter kampslutt.

Federer møter den hardtservende canadieren Milos Raonic i semien. Raonic, som får hjelp av tennislegenden John McEnroe i den prestisjetunge turneringen, slo amerikanske Sam Querrey 3-1 i sett (6-4, 7-5, 5-7, 6-4) i sin kvartfinale.

Dermed er eventyret over for Querrey, som slo ut verdensener Novak Djokovic i fjerde runde.

(NTB)