Federer til semifinalen i Hamburg

Kan møte Nadal i finalen.

Verdensener og regjerende mester Roger Federer slo seg fredag til semifinalen i mastersserieturneringen i Hamburg.

Sveitseren trengte 80 minutter på å beseire spanieren Fernando Verdasco 6-3, 6-3. Dermed er han klar for en semifinale mot italienske Andres Seppi eller den useedede lokale helten Nicolas Kiefer.

Verdasco er rangert som nummer 28 i verden, og har hatt en god turnering i Tyskland. Han har blant annet slått ut femteseedede David Ferrer. I kampen mot Federer pådro han seg en skade i foten som gjorde det ekstra vanskelig.

- Det var en veldig tøff kamp, han er en veldig talentfull spiller som er i stand til å slå alle spillere på hvilket som helst underlag. Jeg måtte jobbe hardt, sa Federer.

I fjor vant han i finalen mot Rafael Nadal, og det er den eneste kampen han har vunnet mot spanieren på grus. De to kan også møtes i finalen søndag.

Novak Djokovic, som er seedet som nummer tre, slo seg også til semifinalen fredag. Serberen hadde få problemer mot Albert Montanes, og vant 6-2, 6-3.

(NTB-AFP)

MOT TITTELFORSVAR?: Roger Federer vant i fjor i Hamburg. Nå er han klar for semifinalen mot Nicolas Kiefer. Foto: AFP/Scanpix
MOT TITTELFORSVAR?: Roger Federer vant i fjor i Hamburg. Nå er han klar for semifinalen mot Nicolas Kiefer. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Federer til semifinalen i Hamburg
KLARTE IKKE OVERRASKE:Fernando Verdasco klarte aldri snu kampen mot Roger Federer til sin fordel.