STERK SERVEKAMP: Roger Federer servet Robin Söderling i senk i New York. Foto: REUTERS
STERK SERVEKAMP: Roger Federer servet Robin Söderling i senk i New York. Foto: REUTERSVis mer

Federer til US Open-semien med 18 serveess

Slo ut Söderling.

|||Roger Federer imponerte med 18 serveess i vindkastene i New York natt til i dag, og det gjorde at svensken Robin Söderling var sjanseløs.

Federer tok seg til semifinalen i US Open på svenskens bekostning med seierssifferne 6-4, 6-4, 7-5, og sveitseren som har vunnet 16 Grand Slam-titler til nå i karrieren, hadde god kontroll.

Nå venter serberen Novak Djokovic på Federer i semifinalen, og det kommer til å bli en minst like tøff kamp som den han hadde mot Söderling onsdag.

- Ja, nå er vi i gang igjen. Djokovic har storspilt i det siste. Vi møttes i turneringen i Toronto for ikke så lenge siden, og jeg var heldig som vant der. Men det har nok gjort ham veldig revansjsugen før semifinalemøtet vårt, sa Federer etter å ha satt Robin Söderling utenfor.

Svensken slet veldig med serven sin i kvartfinalen mot Federer, og han hadde nok større problemer i den sterke vinden enn hva sveitseren hadde.

Det var forresten andre gangen på like mange år at Federer har sendt Söderling ut av US Open etter kvartfinalen. Svensken har aldri nådd semifinalen på Flushing Meadows.

Bare en gang tidligere har Söderling slått Federer, og det var i kvartfinalen i French Open i fjor, men før den kampen hadde sveitseren vunnet alle de ti foregående møtene mellom dem. Det virker som om Roger Federer er tilbake på vinnersporet mot Robin Söderling.

(NTB)